Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου για την πανδημία και τα σχολεία

Ανακοίνωση για τις καταλήψεις στα σχολεία, στηρίζοντας «τον δίκαιο αγώνα των μαθητών», εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μετάλλαξη “Ο” να σαρώνει και τις ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία να έχουν εκτοξευθεί, η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν.
Σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.
Αυτά στην Ευρώπη όμως. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί και τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών.
Αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα, να προσλάβει εκπαιδευτικούς, και συνεχίζει συγχωνεύσεις. Αρνήθηκε τη συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ. Αρνήθηκε να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, που το μόνο που διασφαλίζει είναι ακραία διασπορά όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα σπίτια και σε όλη την κοινότητα. Αρνήθηκε ακόμα και την πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας για να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους. Με λίγα λόγια, αρνήθηκε μία προς μία όλες τις προτάσεις και των επιστημόνων, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και όλης της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγωδούς αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει.
Είναι δε σίγουρο ότι οι περιπτώσεις είναι πολύ περισσότερες από όσες καταγράφουν τα σελφ τεστ, που έχουν μειωμένη αξιοπιστία. Αλλά το γεγονός ότι τα τεστ αντιγόνου και τα μοριακά δεν συνταγογραφούνται και κοστίζουν πανάκριβα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, ενισχύει την άποψη των ειδικών για τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας. Ακόμη, πολλά από τα παιδιά που σήμερα είναι αρνητικά, αύριο ή μεθαύριο θα βρεθούν θετικά, διότι ο ιός δεν εντοπίζεται αμέσως. Στο μεταξύ όμως θα έχει μεγαλώσει η διάδοση στα σχολεία.
Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι τα ανοιχτά σχολεία θα επιβαρύνουν τουλάχιστον κατά 10% τη διάδοση του ιού. Το ποσοστό είναι σημαντικό, σε μια περίοδο που διπλασιάζονται καθημερινά οι νοσηλείες, σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα, και επιβαρύνουν το ΕΣΥ που ήδη βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τελικά, το άνοιγμα των σχολείων αντί για παράταση διακοπών για μια βδομάδα αποδεικνύεται αχρείαστο ρίσκο, σε βάρος της δημόσιας υγείας.
Απευθύνουμε και πάλι έκκληση προς την κυβέρνηση, να επανεξετάσει την ακατανόητη απόφασή της, να καταργήσει το αντιεπιστημονικό “50%+1” για το κλείσιμο του τμήματος και να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που έχουν προταθεί από τους φορείς των εκπαιδευτικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι θριαμβολογίες οδηγούν σε κακές αποφάσεις. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Αντιλαμβάνονται ότι επικρατεί εικόνα απορρύθμισης στα σχολεία; Ή εκτελούν όλοι το σχέδιο της “ανοσίας της αγέλης”;».

Διαβάστε επίσης: Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού το Σάββατο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ