Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

«Στόχος μια πόλη λειτουργική, βιώσιμη και αναβαθμισμένη»

Γράφει ο Bασίλης Θώδας

Δήμαρχος Ζωγράφου

Bρισκόμαστε στις αρχές του 2022 και έχουμε ήδη υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος των στόχων μας. Το προεκλογικό μας σύνθημα «Ζωγράφου Ώρα για δουλειά», είναι και η φιλοσοφία μας για το τρίπτυχο πόλη λειτουργική, βιώσιμη και αναβαθμισμένη.

-Στο μείζον θέμα των Παιδικών Σταθμών και της Προσχολικής Αγωγής, όπου βρήκαμε μια κατάσταση με 300 και πλέον παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών, καταφέραμε στα δύο χρόνια της θητείας μας να ανοίξουμε 7 αίθουσες Παιδικών Σταθμών και 14 αίθουσες Νηπιαγωγείου και έχουμε ήδη δρομολογήσει έναν πρότυπο σύγχρονο Παιδικό Σταθμό στον χώρο της Βίλας Αγλατζιά, ο οποίος αναμένεται να φιλοξενήσει επιπλέον 100 παιδιά του Δήμου Ζωγράφου. Σύντομα θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες ώστε να υλοποιηθεί στο ακέραιο υπόσχεσή μας κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών.

-Σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας, πολύ σημαντική τομή αποτέλεσε ο νέος ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης. Εντός των επόμενων μηνών θα έχουν αντικατασταθεί οι παλαιές λάμπες με σύγχρονες στήλες φωτισμού τύπου LED στο σύνολο της πόλης. Πρόκειται για παρεμβάσεις που ενισχύουν την ποιότητα του ηλεκτροφωτισμού σε όλο τον Δήμο με δύο στόχους: αφενός να κάνουμε την πόλη πιο φωτεινή και ασφαλή για όλους μας, αφετέρου να εξοικονομηθούν ενέργεια και χρήματα προς όφελος των πολιτών, προστατεύοντας το περιβάλλον.

-Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε είναι η καθαριότητα. Βρήκαμε έναν απαρχαιωμένο στόλο, κατά το ήμισυ ακινητοποιημένο και με πολλά από τα οχήματα να έπρεπε να έχουν αποσυρθεί. Προχωρήσαμε σε συνολική ανανέωση του στόλου μέσω leasing, με την απόκτηση 10 οχημάτων, ενώ σε αυτά θα προστεθούν και άλλα τέσσερα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ύψους 1.000.000 ευρώ.

-Επίσης, μέσα στο 2022 θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των νέων υπόγειων κάδων απορριμμάτων, 64 στο σύνολο, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

-Ένα πολύ σημαντικό και κομβικό έργο για τον Δήμο Ζωγράφου είναι το Πρόγραμμα Αστικής Αναζωογόνησης που εγκρίθηκε από το «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει εξασφαλίσει ποτέ ο Δήμος Ζωγράφου. Με το έργο αυτό αναπλάθεται σχεδόν το σύνολο της πόλης και υλοποιούνται τα όνειρά μας για μια πόλη σύγχρονη, βιώσιμη και εν τέλει όμορφη για εμάς και τα παιδιά μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναβάθμιση του πρασίνου με συνολική ανάπλαση των πάρκων και των πλατειών και τη δημιουργία νέων πάρκων γειτονιάς (pocket parks) τα οποία αναβαθμίζουν ποιοτικά και αισθητικά τις γειτονιές μας.

-Σε αυτά τα έργα θα πρέπει να προστεθούν οι χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Ζωγράφου τα δύο χρόνια διοίκησής μας, έχοντας επιτύχει να επενδυθούν περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ για έργα στην πόλη μας. Χρήματα που καμία διοίκηση τα τελευταία χρόνια δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει.

Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε σύντομα να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου Ζωγράφου.

 

Επειδή αγαπάω τον τόπο μου, έχω βάλει τον πήχη ψηλά καθώς θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη προς το καλύτερο. Όπως το έργο ενοποίησης του χώρου της Βίλας Ζωγράφου με την πλατεία Σωτηρίου Ζωγράφου μπροστά από το Δημαρχείο, στην οδό Μπισκίνη. Το έργο αυτό έχει πάρει έγκριση για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, έτσι ώστε ν’ αναμορφωθεί όλος ο χώρος και να προσφέρει ένα υπέροχο ενιαίο «κέντρο» για όλους τους δημότες.

-Ένα δισεπίλυτο διαχρονικό και δομικό ζήτημα για τον Δήμο Ζωγράφου είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία έως τριών υπόγειων ή υπέργειων πάρκινγκ, ώστε να προσφέρουν ανάσα στους συνδημότες μας στην καθημερινή αναζήτηση θέσης στάθμευσης. Τα πάρκινγκ, σε συνδυασμό με τα έργα του Μετρό για τη Γραμμή 4 που ξεκινούν άμεσα, δημιουργούν νέες συνθήκες στον Δήμο Ζωγράφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ