Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας σε γυναίκες

Δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας παρέχει σε όλες τις γυναίκες που κατοικούν στου Ζωγράφου ο Δήμος. Η προσφορά αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου με δύο τοπικά αθλητικά σωματεία.
Πρόκειται για τον σύλλογο TAKUSHOKU School of Martial Arts, με ειδίκευση στα αθλήματα KARATE-JUDO-KIK BOXING-TKD, με υπεύθυνο προπονητή τον Γιώργο Καρβούνη, και τον σύλλογο FightBox, με ειδίκευση στο MMA, το BJJ, το Kickboxing και την Πυγμαχία, και υπεύθυνο προπονητή τον Παναγιώτη Καρμοίρη.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχουσες θα εξασκούνται σε τεχνικές πολεμικών τεχνών και μυϊκής ενδυνάμωσης στα οποία θα μάθουν τις βασικές αρχές αυτοάμυνας. Θα έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η αυτοπροστασία, η δυναμικότητα και η αυτοπεποίθηση. Μέσα από πρακτικές και απλές τεχνικές που δεν απαιτούν φυσική κατάσταση και είναι εφικτές από όλους καθώς και με χρήσιμα καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η αυτοάμυνα είναι μια ισορροπία μεταξύ σώματος και πνεύματος, ώστε σε μια ενδεχόμενη συμπλοκή να μπορέσει να αντιδράσει και το μυαλό και το σώμα, με τον σωστό τρόπο. Δεν υπάρχει περιορισμός σε ηλικία, σωματότυπο ή φυσική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η διδακτέα θεματολογία είναι:
• Συνθήκες
• Πως μπορεί να συμβεί
• ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ κάνουν επίθεση
• Ποια είναι τα όπλα μας
• Συμπεριφορά
• Τεχνικές
• Απεμπλοκή

Τα προγράμματα ξεκινούν από το Σάββατο 12 Μαρτίου και είναι δωρεάν.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, καθ’ όλη τη διάρκεια των μηνών Μάρτιου και Απριλίου (12/3, 19/3, 26/3 & 2/4, 9/4, 16/4, 30/4, 7/5), από τις 6.30μμ έως τις 7.30μμ στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ζωγράφου (Πολυφήμου 2, Ζωγράφου 157 71).

Οι συμμετέχουσες θα πρέπει να διαθέτουν, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε Rapid Test αρνητικό 48 ωρών.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνώντας καθημερινά, από τις 8πμ έως τις 4μμ, στο Γραφείο Αθλητισμού του NΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου (210 7713 815).

 

Διαβάστε επίσης: Συγκινητική η προσφορά σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό για την Ουκρανία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ