Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου ενόψει νέας επιδείνωση του καιρού

Συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ), ύστερα από το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ. που προβλέπει επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με εκτεταμένες χιονοπτώσεις. Στη σύσκεψη προσδιορίστηκε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά και η παράταση μέτρων που έχουν ληφθεί και ισχύουν ήδη από την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

· Να συνεχιστεί η 24ωρη γενική επιφυλακή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντών του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα.

· Να συνεχιστεί η επιφυλακή για το προσωπικό του δήμου που είναι επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, όπως προβλέπει και το εγκεκριμένο Σχέδιο του Δήμου Βύρωνα για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «Βορέας» για χιονοπτώσεις και παγετό.

· Να συνεχιστεί η 24ωρη λειτουργία του θερμαινόμενου χώρου του Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας (Βουτζά 73, τηλ. 2107652588) για τους άστεγους συμπολίτες μας.

· Να τεθούν σε ετοιμότητα τα οχήματα αποχιονισμού του Δήμου και να προχωρήσει η διαδικασία εκμίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο από την ένταση των χιονοπτώσεων.

Σημειώνεται ότι συνεχίστηκε το βράδυ της Παρασκευής η ρίψη αλατιού αποχιονισμού σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης όπως στον Καρέα, στη Ζωοδόχο Πηγή και στη Φρυγία, όπως έγινε και το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαρτίου. Ο Δήμος Βύρωνα διαθέτει ήδη επαρκείς ποσότητες αλατιού αποχιονισμού και θα προβεί άμεσα στην προμήθεια νέων, μόλις αυτό κριθεί αναγκαίο.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλη την ημέρα με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στον αριθμό 213-2008600 αλλά και το γραφείο δημάρχου 213-2008662 και 213- 2008663.

Συστήνεται στους κατοίκους του Βύρωνα να είναι προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες.

Διαβάστε επίσης: Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ