Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μάνος Ανδρουλάκης: «Κιούνσλερ. Ο αρχιτέκτονας του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου»

Η ζωή του Γιόζεφ Κιούνσλερ είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο. Όλος του ο βίος ήταν αφιερωμένος στο άθλημα που τόσο αγαπούσε. Από τα «σαλόνια» του γερμανικού και ουγγρικού πρωταθλήματος, στο άσημο –τότε– ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το ανεπανάληπτο «8-2» του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ. Από τη δόξα στη Μεγαλόνησο, αιχμάλωτος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αφρική, όπου προπονούσε τους συγκρατούμενούς του.

Η Εκδοτική Belle Époque, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, ανακοινώνει την κυκλοφορία της βιογραφίας του ανθρώπου που οικοδόμησε την άτρωτη ομάδα του Παναθηναϊκού στα 30 ’s, του δημιουργού της πρώτης εθνικής Ελλάδας, του προπονητή που έθεσε τα θεμέλια σύσσωμου του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο δημοσιογράφος Μάνος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε μια εις βάθος έρευνα, σκάλισε ανέκδοτα έγγραφα, συναντήθηκε με πρόσωπα που έζησαν εκ του σύνεγγυς τον πρωταγωνιστή του έργου, συνομίλησε με πρόξενους της ουγγρικής πρεσβείας, ανακάλυψε χειρόγραφα μητρώα στην πατρίδα του Κιούνσλερ και κατόρθωσε να συνθέσει ένα συναρπαστικό αφήγημα για τον ηρωικό προπονητή.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο vivliapao.gr

INFO

Κιουνσλερ, ο αρχιτέκτονας του Ελληνικού και Κυπριακού ποδοσφαίρου
Σειρά: Παναθηναϊκή Εγκυκλοπαίδεια
Τόμος: 07
Συγγραφέας: Μάνος Ανδρουλάκης
Εκδόσεις: Belle Époque

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ