Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους»

Στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους» συμμετέχει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και την Praksis – Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία άστεγων νοικοκυριών και το συνολικό ποσό της εγκεκριμένης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 319.642,52 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης, ακατάλληλο κατάλυμα, σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια, με μακροπρόθεσμο στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της αστεγίας και την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη των δικαιούχων.

Προσεχώς θα ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των ωφελουμένων από την Κοινωνική Υπηρεσία, για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και την ένταξη στη δράση.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το πρόγραμμα επεκτείνεται σε 43 Δήμους σε όλη τη χώρα (από 14 Δήμους μέχρι σήμερα). Στόχος είναι η αντιμετώπιση της αστεγίας. «Καλύπτουμε σε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας για δύο χρόνια το ενοίκιο και τα έξοδα οικοσκευής και ΔΕΚΟ», πρόσθεσε, «αλλά και για ένα χρόνο πλήρως το μισθό τους».

 

Διαβάστε επίσης: Το 9th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S. Challenge από15-17 Απριλίου στην Ακτή Βουλιαγμένης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ