Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άρχισε το… ζέσταμα για το Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τη λήξη της διαδικασίας εγγραφής για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 13ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου.

O Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλες δράσεις του, θα διεξαχθούν στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου, εφαρμόζοντας Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής, εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κατά τα πρότυπα που προηγήθηκαν στους μεγάλους Διεθνείς Μαραθωνίους: τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στις διοργανώσεις έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID 19 και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Αναλυτικές πληροφορίες συμμετοχής στην μεγάλη αυτή διοργάνωση καθώς και στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μπορείτε να δείτε εδώ.

Γ. Φωστηρόπουλος: «Παράδοση- Κορυφαίο γεγονός»

O δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την μεγάλη διεθνή αθλητικό-πολιτιστική διοργάνωση απηύθυνε χαιρετισμό στο επίσημο site του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δύο χρόνια αποχής εξαιτίας της πανδημίας από ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας, μοιάζει αιώνας! Επιτέλους, εδώ από το Παλαιό Φάληρο στέλνουμε και πάλι, προς κάθε κατεύθυνση, σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα “της άθλησης και της χαράς”. Ο 13ος διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, με τοπόσημο τον Φαληρικό Όρμο, είναι η αθλητική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου και κορυφαίο γεγονός για τον Δήμο μας και τη Νότια Αθήνα».

Πρέσβειρα του Μαραθωνίου Ζωής η Μαρία Πολύζου

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου είναι η πρέσβειρα του 13ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου. Η πανελληνιονίκης δρομέας και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών, ενώνει για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις της με τη διοργάνωση και μέσα από τις δράσεις του στέλνει πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα.

Η Μαρία Πολύζου με τους δρομείς της, θα τρέξουν για τους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», στον δικό τους «Μαραθώνιο ζωής», φιλοδοξώντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ώστε να εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας και το Σωματείο «Ελίζα», το οποίο δραστηριοποιείται ενάντια στην παιδική κακοποίηση και παραμέληση, θα στείλουν την συμπαράστασή τους σε όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα τέτοιων πράξεων και σε κάθε τους βήμα θα καλούν σε προστασία της παιδικής ηλικίας.

 

Διαβάστε επίσης: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» για πολίτες και εκπαιδευτικούς

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ