Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

13ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος: “Βούλιαξε” η παραλία από χιλιάδες δρομείς

Χιλιάδες δρομείς από 39 χώρες συμμετείχαν στον 13ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, που επέστρεψε μετά την αναγκαστική διετή διακοπή του εξαιτίας της πανδημίας.

Η φετινή ήταν η 13η διοργάνωση ενός παραδοσιακού πλέον θεσμού του δρομικού κινήματος, που αναγνωρίζεται εδώ και χρόνια ως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Νότιας Αθήνας, με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Οι φετινοί αγώνες, όπου πήραν μέρος περισσότεροι από 3.300 δρομείς, επαγγελματίες και πρωταθλητές πολλοί εξ’ αυτών, καθώς και πολλοί ερασιτέχνες, ήταν αφιερωμένοι στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στην πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παχυσαρκίας.

Ξεχωριστό μήνυμα ότι «στον αγώνα της ζωής, όσοι προσπαθούν είναι νικητές» έστειλαν, μέσα από τη συμμετοχή τους, τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας “Αθλητισμού για Όλους” (UESpT) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ) και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες Ημιμαραθωνίου (21,1 χλμ.) , Σκυταλοδρομίας Ημιμαραθωνίου (21,1 χλμ.), Τέταρτο Ημιμαραθωνίου (10 χλμ.), Δρόμου Novo Nordisk (5 xλμ.), Δυναμικό Βάδισμα Novo Nordisk (5 χλμ.), Chiquita Αγώνα Παιδιών (1 χλμ.) και Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς (1 ή 2 χλμ.).

Οι σημαντικότερες και μαζικότερες ομαδικές συμμετοχές ήταν της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και του γυναικείου εξωραϊστικού συλλόγου Παλαιού Φαλήρου «Αθηνά».

Την εκκίνηση του αγώνα, δίπλα στον Φαληρικό Όρμο, έδωσαν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας Δήμητρα Νάνου και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαργαρίτα Βάρσου, ενώ η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές κυπέλλων και επάθλων στους νικητές, τις οποίες έκαναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και οι βουλευτές του Νοτίου Τομέα, Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή και Βασίλης Σπανάκης, που τίμησαν με την παρουσία τους το μεγάλο αυτό γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για άνεργους με επίδομα έως 1.850 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ