Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σταθμοί Ηλεκτρικού Ποδηλάτου στην πόλη για δωρεάν μετακινήσεις

Το μέλλον βρίσκεται στην ηλεκτροκίνηση. Έτσι, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εξασφάλισε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ύψους 400.000 ευρώ, για την απόκτηση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων και ολοκληρωμένου δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισής τους. Αυτά, σε συνδυασμό με λοιπές παρεμβάσεις, όπως εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, «θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας».

Η Πράξη στην οποία εντάχθηκε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μαζί με άλλους 42 Δήμους, είναι η «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (Δήμοι Μητροπολιτικών Κέντρων)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων».

 

Διαβάστε επίσης: Στέγαση και εργασία σε 31 άστεγους για δύο χρόνια

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ