Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Ένα Μουσείο για τον Υμηττό «γεννιέται» στο Κορωπί

Η ψηφιακή, σε πρώτη φάση, λειτουργία του Μουσείου για τον Υμηττό, το οποίο θα πάρει το όνομα του αείμνηστου καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρου Λέκκα, ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, της ομότιμης καθηγήτριας, συζύγου του Σπύρου Λέκκα, Αλεξάνδρας Ζαμπετάκη και του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, ανακοίνωσε επίσης την παραχώρηση γραφείων και σημείων ανάπτυξης του ψηφιακού Μουσείου στο νέο Δημοτικό Πολιτιστικό Σπίτι στο κέντρο της πόλης του Κορωπίου και την ενσωμάτωση του Μουσείου στον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών Δήμου Κρωπίας στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κιούσης, απένειμε τα εύσημα στον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης για την μέχρι σήμερα επιτυχημένη δράση του στον Σύνδεσμο και την εξασφάλιση μεγάλων ποσών, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και το Ταμείο Ανάκαμψης, για την αναγέννηση του Υμηττού.

Θερμές ήταν και οι δηλώσεις του δήμαρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και προέδρου του Σ.Π.Α.Υ. προς το δήμαρχο Κρωπίας, χαρακτηρίζοντας την προσπάθειά του για την ίδρυση του Μουσείου, πεισματώδη και ενδεικτική της αφοσίωσης του στο όραμα του αείμνηστου καθηγητή Σπύρου Λέκκα και στο δημοτικό του προγραμματισμό. Μετέφερε την εμπειρία του από την πρόσφατη επίσκεψή του στις Η.Π.Α σε περιοχές με έντονη παρουσία της Ποντιακής Ομογένειας και εντυπωσιάστηκε από την λειτουργία σε κάθε πόλη περιβαλλοντικών πάρκων και μουσείων αλλά από την συμμετοχή πολιτών στην περιβαλλοντική προστασία και στην ανάδειξη της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Ο κ. Κωνσταντάτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κορωπί, που έχει μεγάλη ιστορία και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού, προσφέρεται για την ανάπτυξη του Μουσείου που θα ενώνεται με το μεγάλο εγχείρημα της πρωτοβουλίας του για την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία του Μουσείου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στο Ελληνικό. Ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά και ο Σ.Π.Α.Υ. «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα του Μουσείου του Υμηττού, το οποίο εξυπηρετεί την αποστολή του ΣΠΑΥ για την Ανάδειξη, Προστασία και Αναγέννησή του εμβληματικού όρους.

 

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε το «Ταξίδι Σε Σένα» του Γιάννη Κωνσταντάτου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ