Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τέρμα τα αδέσποτα στην πόλη

Στην προστασία των αδέσποτων ζώων, πρωτοπορεί ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, αξιοποιώντας ίδιους πόρους και το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμος προμηθεύτηκε, μεταξύ άλλων, ένα όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων, μετά από σχετικό αίτημά του στο Yπουργείο Εσωτερικών, περί τα τέλη Απριλίου, για ένταξή του στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που περιλαμβάνει την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Το όχημα διαθέτει εξοπλισμό για τη περισυλλογή και τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων στο καταφύγιο. Επίσης, έχει κλουβιά διαφόρων μεγεθών για την προσωρινή διαμονή των ζώων, κτηνιατρική ζυγαριά και σετ πρώτων βοηθειών.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο πολιτισμός της καθημερινότητας περιλαμβάνει και την ευαισθητοποίηση για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Η προσπάθειά μας για τα αδέσποτα είναι συστηματική και σε καθημερινή βάση επιδιώκοντας τη στενή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής και φυσικά με το ΠΕΣΥΔΑΠ και το ΔΙΚΕΠΑΣ αναπτύσσοντας σημαντικές δράσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου.

Όπως είπε, «πρόσφατα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε όλες τις απαραίτητες άδειες για την ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ με τίτλο “Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου” ποσού 272.800 ευρώ. Με την προμήθεια και τη λειτουργία του οχήματος περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων, θα έχουμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης στο σημαντικό θέμα των αδέσποτων ζώων. Με την περισυλλογή των αδέσποτων θα αντιμετωπιστούν κρούσματα επιθέσεων σε ανθρώπους και τυχόν μετάδοση νοσημάτων καθώς, επίσης, θα αποφευχθούν περιστατικά θανάτωσης από ασυνείδητους. Οι προσπάθειες της μείζονος μειοψηφίας να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για το συγκεκριμένο θέμα των αδέσποτων ζώων έχει πέσει στο κενό. Για όλους εμάς η φιλοζωία και η προστασία των αδέσποτων δεν είναι μόνο υποχρέωση, είναι αγάπη, στοιχείο πολιτισμού και ποιότητας της καθημερινής ζωής.»

Διαβάστε επίσης: Νέα «πράσινη αποστολή» για τους δημότες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ