Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Καταγγελίες για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μέρους της Καθαριότητας

Καταγγελία για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τμήματος του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης κάνει Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της.

«Αφορμή για την καταγγελία της παράταξης του ΚΚΕ, στάθηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής σύμφωνα με την οποία η οικονομική επιτροπή μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για την εκχώρηση της περισυλλογής και διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες.

Όπως αναφέρει το εισηγητικό έγγραφο του αρμόδιου αντιδημάρχου προς την οικονομική επιτροπή, «η οικονομική επιτροπή, μπορεί, κατά την κρίση της, να αποφασίζει για τη σύναψη και ανάθεση δημόσιας σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (Α’ 147) για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, καθώς και ταφής και ανακομιδής νεκρών, εφόσον οι σχετικές πιστώσεις, είναι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης κατηγορεί τη δημοτική Αρχή ότι «πάει να περάσει στα μουλωχτά την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας μέσα στο κατακαλόκαιρο».

Διαβάστε επίσης: «Χλωρίδα και Πανίδα του Υμηττού» στο Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ