Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Ζέστη και αδέσποτα: Έκκληση για νερό, ξηρά τροφή και σκιά

Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είναι ίσως η πιο δύσκολη του έτους για τα αδέσποτα ζώα που διαβιούν σε περιοχές της πρωτεύουσας. Γειτονιές ολόκληρες ερημώνουν με αποτέλεσμα τα ζωάκια να μην έχουν τη φροντίδα άλλων εποχών. Γι’ αυτό, οι εναπομείναντες στον κλεινόν άστυ, ας έχουν στη σκέψη τους κι αυτές τις ψυχούλες που ψάχνουν εναγωνίως, μέσα στη ζέστη, για λίγο νερό, φαγητό και σκιά.

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου των Ζωόφιλων Εθελοντών Αγίου Δημητρίου υπενθυμίζουν ότι τα ζώα υποφέρουν από τη ζέστη εξίσου με τους ανθρώπους και το καλοκαίρι αδυνατούν να βρουν ακόμη και το νερό, απαραίτητο για την επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών.

Συμβουλεύουν όλους όσοι παραμείνουν σε περιοχές της Αττικής να αφήνουν καθημερινά μπολάκια με νερό σε προστατευμένα σημεία των πεζοδρομίων καθώς και ξηρή τροφή (η υγρή αλλοιώνεται στις υψηλές θερμοκρασίες). Επίσης, όσα ζωάκια μένουν σε αυλές, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε να έχουν απόλυτη προστασία από τον ήλιο.

Η έντονη ζέστη μπορεί να βλάψει τα ζωάκια όπως και τους ανθρώπους. Αν ένα ζωάκι παρουσιάσει συμπτώματα υπερθέρμανσης (υπερβολικό λαχάνιασμα, σάλιο, δυσκολία αναπνοής, ταχυκαρδία, σκούρα ούλα, ζάλη) πρέπει να ελεγχθεί από κτηνίατρο.

Διαβάστε επίσης: Μέχρι τις 25 Αυγούστου το Open Air Film Festival «Στρογγυλό»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ