Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημαρχία ο Γιώργος Κρικρής – Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Σμύρνης, όλα δείχνουν ότι αποφάσισε να θέσει εαυτόν ο Γιώργος Κρικρής, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας.

Στην επιστολή του προς τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Τζουλάκη, ο κ. Κρικρής τονίζει ότι οι προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν ανανέωση, σύγχρονες αντιλήψεις, γνώση, εμπειρία και θέληση για σκληρή δουλειά, καθώς και νέο όραμα για την πόλη. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια – σημειώνει – αποφάσισε να αφιερωθεί, διαθέτοντας τις όποιες δυνάμεις έχει στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Δεσμεύεται ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, στην οποία τονίζει ότι παραμένει.

Ακολουθεί το σύνολο της επιστολής του κ. Κρικρή προς τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης.

«Παραμένω δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Αγαπητέ Σταύρο,

Από το 2014 πορευόμαστε μαζί, στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα, για να κάνουμε τη Νέα Σμύρνη καλύτερη, ομορφότερη, σύγχρονη και λειτουργική, μια πόλη πρότυπο.
Η προσπάθειά μας αυτή αγκαλιάστηκε και επιβραβεύτηκε από τους συμπολίτες μας, η πλειοψηφία των οποίων μας εμπιστεύτηκε και στάθηκε σύμμαχός μας απέναντι στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η αλήθεια είναι μία: σε αυτά τα χρόνια η Νέα Σμύρνη άλλαξε προς τα καλύτερο, βάζοντας τις βάσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Σε προσωπικό επίπεδο, η τιμητική πρότασή σου να αναλάβω το δύσκολο και απαιτητικό τομέα της καθαριότητας αποτέλεσε για εμένα καλοδεχούμενη πρόκληση, γνωρίζοντας εξαρχής τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζα.

Όπως γνωρίζεις πολύ καλά, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τις αρμοδιότητες τις οποίες μου εμπιστεύτηκες, εργάστηκα με αυταπάρνηση και συλλογικότητα, με μοναδικό στόχο να επιτύχουμε, ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή και στην εμπροσθοφυλακή της προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκρούστηκα με στερεότυπες αντιλήψεις και συμπεριφορές που κυριαρχούσαν πολλά χρονιά και έδωσα σκληρές καθημερινές μάχες, ώστε να εφαρμοστούν σύγχρονες πρακτικές και μέθοδοι.

Παράλληλα, μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της συχνής επαφής με τη μαθητική κοινότητα της πόλης μας, αγωνίστηκα ώστε οι αυριανοί ενήλικες συμπολίτες μας να αποτελέσουν το ανάχωμα απέναντι στα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον από την κλιματική κρίση.

Σήμερα η ιστορική μας πόλη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.

Οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον υπάρχουν, αλλά δεν αρκούν από μόνες τους.
Οι προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν ανανέωση, σύγχρονες αντιλήψεις, γνώση, εμπειρία και θέληση για σκληρή δουλειά. Απαιτούν ένα νέο όραμα για την πόλη μας, που θα συγκροτεί ένα άρτιο ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο θα στηρίζεται σε σταθερές βάσεις, θεμελιωμένες μέσα από το έως τώρα έργο μας, και θα δίνουν μια νέα προοπτική.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια αποφάσισα να αφιερωθώ, διαθέτοντας τις όποιες δυνάμεις έχω στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Για το λόγο αυτό, παραμένοντας πιστός στις προσωπικές μου αρχές και αξίες, θεωρώ υποχρέωσή μου να παραιτηθώ από τη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας.
Δεσμεύομαι ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας θα συνεχίσω να εργάζομαι με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, τιμώντας την εμπιστοσύνη που απλόχερα μας έδωσαν οι πολίτες της Νέας Σμύρνης».

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΝ: 23 τρόποι για εξοικονόμηση ενέργειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ