Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δωρεάν διανομή καφέ κάδων για βιοαπόβλητα από τον Δήμο

Ενεργά στο παιχνίδι της ανακύκλωσης και ιδιαίτερα της συλλογής των βιοαποβλήτων βάζει τους κατοίκους της πόλης ο Δήμος Αλίμου που μοιράζει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις «καφέ» κάδους.

Μετά την θετική ανταπόκριση των πολιτών στην προηγούμενη διανομή των μικρών καφέ κάδων για την συλλογή των βιοαποβλήτων στην πηγή, η δημοτική Αρχή της πόλης προχωρά σε έναν δεύτερο, διευρυμένο γύρο δωρεάν διάθεσης κάδων προς όλα τα νοικοκυριά. Στόχος είναι η διευκόλυνση των κατοίκων να συγκεντρώνουν τα οργανικά απόβλητα προκειμένου και τα ποσοστά ανακύκλωσης να αυξηθούν.

«Με στόχο να βοηθήσουμε όλα τα νοικοκυριά να μαζεύουν εύκολα και πρακτικά τα βιοαπόβλητα από το σπίτι τους και να τα μεταφέρουν στον καφέ κάδο στον δρόμο, ξεκινάμε και νέα δωρεάν διανομή μικρών καφέ κάδων για την κουζίνα σας» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης.

«Ο μικρός καφέ κάδος μοιάζει με ‘κουβαδάκι’, έχει καπάκι και τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή όποιο άλλο σημείο του σπιτιού επιλέγουν οι ιδιοκτήτες. Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να εναποθέτονται μέσα τα οργανικά απόβλητα που παράγει το νοικοκυριό και στη συνέχεια να μεταφέρονται- στον μεγάλο καφέ κάδο βιοαποβλήτων που υπάρχει σε κάθε γειτονιά».

Για να παραλάβουν τον καφέ κάδο, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκέπτονται:

• τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας (οδός Κεφαληνίας & Γερουλάνου), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 07:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. (τηλ.: 210 9810778 & 210 9810445), ή

• το Δημαρχείο Αλίμου (Αριστοτέλους 53), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 07:30 π.μ. – 20:30 μ.μ.

Δείτε: Μαθήματα κολύμβησης και για βρέφη στον Άλιμο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ