Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Συνάντηση Χ. Στυλιανίδη – Α. Ευθυμίου για τα αντιπλημμυρικά σε Μοσχάτο – Ταύρο

Τα αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της περιοχής ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Μοσχάτου -Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο υπουργός, μετά από επιστολή του δημάρχου στην οποία γινόταν εκτενής αναφορά για την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των έργων της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, ανταποκρίθηκε άμεσα και επισκέφθηκε τον Δήμο.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του υπουργού ο οποίος έδειξε άμεσα ενδιαφέρον στα όσα του εξέθεσε ο δήμαρχος και επισήμανε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην προώθηση και για τα τέσσερα βασικά θέματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δεσμεύτηκε για:

-Τη συμβολή του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης στην  επίσπευση των διαδικασιών για την εκ νέου δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων της οδού Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Αττικής

-Τη συμβολή του στην επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων της οδού Χαμοστέρνας στον Ταύρο και

-την άμεση δημοπράτηση από την Περιφέρεια Αττικής της εκβάθυνσης του Ιλισού ποταμού στο τελευταίο τμήμα προς την εκβολή του για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων με την εγκεκριμένη από το 2020 πίστωση από το ΥΠΕΣ ύψους 10.000.000 €.

Επίσης για την συμβολή του στην απεμπλοκή των αντιπλημμυρικών έργων επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο με παρέμβασή του στο Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και για την ενίσχυση του Δήμου για την προμήθεια ειδών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου μαζί με τον δήμαρχο, Ανδρέα Ευθυμίου, παρόντες ήταν ο  γενικός γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Σάββας και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργος Φάκλαρης.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του για τη συνάντηση και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, ενώ τον κάλεσε να επισκεφθεί το Δήμο και να περιοδεύσει στα παραπάνω σημεία, τα οποία συνδέονται με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης της πόλης.

Διαβάστε: Μήνυση του Δήμου για τους βανδαλισμούς σε παιδικές χαρές

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ