Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

18ο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ: Πυλώνας διασφάλισης της υγείας η Αυτοδιοίκηση

Η ανάδειξη της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών ως πυλώνα διασφάλισης της διατήρησης της υγείας των πολιτών, ήταν το κεντρικό στοιχείο των εργασιών της πρώτης ημέρας του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη».

Παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου υγείας και δημάρχων από όλην την χώρα και εκπροσώπων από τον χώρο της υγείας που έδωσαν το παρόν στη Βούλα, υπογραμμίστηκε η σημασία της διατήρησης της υγείας των πολιτών, σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης λόγω και της πανδημίας που έχει ξεσπάσει εδώ και δυόμιση χρόνια.

Χαιρετισμούς απεύθυναν στην έναρξη του συνεδρίου ο Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης και η Υφ. Υγείας Ζ. Ράπτη, ενώ κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σ. Τσιόδρας. Το συνέδριο χαιρέτισαν μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος, ο Υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, που άνοιξε και τις εργασίες του Συνεδρίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Μέσα από αυτό το τριήμερο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ θέλουμε να διαμηνύσουμε την προτεραιότητα που έχουμε ως Αυτοδιοίκηση να δημιουργήσουμε  πόλεις υγιείς, πόλεις ευεξίας.

Και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης ενωμένοι, σε συνεργασία με την πολιτεία, τον επιστημονικό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών, θα συνεχίσουν να εργάζονται και να πραγματοποιούν στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στον ΕΔΔΥΠΠΥ τόνισε ότι είναι ένας πιστοποιημένος φορέας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στον οποίο πλέον είναι ενταγμένοι περίπου 200 Δήμοι απ΄ όλη την Ελλάδα. Παράλληλα εξήρε το επιστημονικό προσωπικό της χώρας και σημείωσε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να δοθούν τα κίνητρα, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό.

Καλωσορίζοντας τους Συνέδρους στη Βούλα ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλος, επισήμανε την ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Αυτοδιοίκηση, ως προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους στα ζητήματα αυτά.

Στην ομιλία του ο Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης ευχαρίστησε προσωπικά τον Γ. Πατούλη τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες συνέβαλλαν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της ενίσχυσης του εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Αττικής.

Την κεντρική ομιλία κατά την έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποίησε ο  καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σ. Τσιόδρας, αναφέρθηκε στα νέα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους οι επιστήμονες για  την αντιμετώπιση αλλά και ανίχνευση των πανδημιών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλης βράβευσε για την κοινωνική τους προσφορά προσωπικότητες από το χώρο της υγείας, της Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων, μεταξύ των οποίων οι: Σωτήρης Τσιόδρας,  Καθηγητής   Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Επικεφαλής Επιστήμονας του ΕΟΔΥ Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά ΕΙΝΑΠ Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Συνιδρύτρια & Πρόεδρο του World Human Forum Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ