Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Στη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας προχωρεί ο Δήμος

Τη δέσμευση ότι τα σχολεία του Ζωγράφου δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην καθημερινότητάς τους εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, ανέλαβε με δηλώσεις του προς την ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Θώδας.

Όπως ανέφερε, η λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι η πιο ενεργειακά κοστοβόρα. Απέκλεισε όμως, κάθε ενδεχόμενο κλεισίματός του, όπως συνέβη με το δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Σύμφωνα με τον κ. Θώδα, η λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι απαραίτητη, καθώς αφενός μεν πολύς κόσμος γυμνάζεται καθημερινά σε αυτό, αφετέρου δε η ομάδα πόλο του Ηλυσιακού είναι στην Α1 κατηγορία.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου παραδέχεται ότι το κόστος της ενέργειας, αν συνυπολογιστούν και τα χαμένα έσοδα από τον Covid-19, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον Δήμο. Ωστόσο, πήρε εγκαίρως σημαντικά μέτρα, όπως η μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος στα δημοτικά κτίρια μετά τις εννέα το βράδυ, η αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων με Led, τα οποία θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας (εκτιμάται ότι με την αντικατάσταση των λαμπτήρων η εξοικονόμηση θα είναι άνω του 60%).

Παράλληλα, ο Δήμος Ζωγράφου ξεκινά τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Θώδα – Πέτσα για τη χρηματοδότηση του Δήμου

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ