Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Ταινίες της εβδομάδας: «Κοίτα τους πως τρέχουν», «Drive my car», «Moonage Daydream», «Ο χαμένος βασιλιάς»

Ο συνεργάτης της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ Άγγελος Πολύδωρος, παρουσιάζει και σχολιάζει όλες τις νέες ταινίες (και επαναλήψεις) που προβάλλονται από τη Πέμπτη (13/10/2022) στους κινηματογράφους.

Drive my car – Doraibu mai kâ

Είδος: Δράμα (179΄)

Χώρα: Ιαπωνία (2021)

Σκηνοθεσία: Ριουσούκε Χαμαγκούτσι

Παίζουν: Χιντετόσι Νισιτζίμα, Τόκιο Μιούρα

Σύνοψη: Ένας θεατρικός σκηνοθέτης που έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του, δέχεται την πρόσκληση να ταξιδέψει στην πόλη της Χιροσίμα και να αναλάβει εκεί ένα ανέβασμα του τσεχοφικού «Θείου Βάνια». Μέσα από την καθημερινή του επαφή με τα μέλη του θιάσου που επέλεξε για την παράσταση, καθώς και με τη λιγομίλητη νεαρή γυναίκα που αναλαμβάνει χρέη οδηγού για λογαριασμό του, ο σκηνοθέτης θα κατορθώσει να διαχειριστεί την απώλεια και τη μοναξιά, θα βρει κοινό έδαφος με την απόμακρη οδηγό του.

Διανομή: Ama Films

Σχόλιο: Το φιλμ αποτελεί διασκευή ενός διηγήματος του Χαρούκι Μουρακάμι από τη συλλογή «Άντρες χωρίς γυναίκες» (2013 – 2014), που με χαμηλούς τόνους και ανεπιτήδευτη κινηματογραφική γλώσσα, αποδίδει με απλότητα το λογοτεχνικό ύφος του κορυφαίου Ιάπωνα συγγραφέα.

Moonage Daydream

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφικό, Μουσικό  (140΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Γερμανία (2022)

Σκηνοθεσία: Μπρετ Μόργκεν

Παίζει: Ντέιβιντ Μπόουι

Σύνοψη: Το «Moonage Daydream» ρίχνει φως στη ζωή και την ιδιοφυΐα του Ντέιβιντ Μπόουι, ενός από τους πιο παραγωγικούς και επιδραστικούς καλλιτέχνες.

Διανομή: Tulip

Σχόλιο: Με μια καλειδοσκοπική αφήγηση που κάνει σλάλομ μέσα από άφθονο και μεγαλειώδες υλικό που έρχεται στην επιφάνεια για πρώτη φορά, το φιλμ αντλεί από τις συναυλίες, από τα studio και από τα παρασκήνια για να παρουσιάσει μια κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους δύο ωρών και 20΄.

Κοίτα τους πως τρέχουν – See how they run

Είδος: (98΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Τομ Τζορτζ

Παίζουν: Σαμ Ρόκγουελ, Σαορίζ Ρονάν, Έιντριεν Μπρόντι, Ντέιβιντ Ογιέλοβο, Ρουθ Γουίλσον

Σύνοψη: Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Όταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Στόπαρντ και η πρόθυμη αρχάρια αστυφύλακας Στάλκερ αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Διανομή: Feelgood

Σχόλιο: Μια ταινία whodunnit, που σημαίνει «κλασική, μυστηρίου» στο στυλ των ιστοριών της Αγκάθα Κρίστι «ένα έγκλημα, πολλοί ύποπτοι και ψάξτε για τον ένοχο»

Ο χαμένος βασιλιάς – The lost king

Είδος: Δράμα (108΄)

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2022)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς

Παίζουν: Στιβ Κούγκαν, Σάλι Χόκινς, Χάρι Λόιντ, Μαρκ Άντι

Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά

Σύνοψη: Το 2012, μετά από 500 χρόνια, αποκαλύπτονται σε ένα πάρκινγκ του Λέστερ τα χαμένα λείψανα του Βασιλιά Ριχάρδου Γ’. Η έρευνα οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ερασιτέχνη ιστορικού, Φιλίππα Λάνγκλι (Σάλι Χόκινς), της οποίας η ανυποχώρητη στάση δεν έγινε ποτέ κατανοητή ούτε από τον κύκλο της ούτε από τους ειδικούς και τους ακαδημαϊκούς.

Διανομή:Tanweer

Σχόλιο: Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αρνήθηκε να την αγνοήσουν και ανάγκασε τους πιο διαπρεπείς ιστορικούς της χώρας της να σκεφτούν ξανά έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους βασιλιάδες στην ιστορία της Αγγλίας.

Η τελευταία νύχτα με τις μάσκες – Halloween ends

Είδος: Θρίλερ Φρίκης (111΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Παίζουν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Κάιλ Ρίτσαρντς, Άντι Μάτιτσακ

Σύνοψη: Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του «Halloween Kills», η Λόρι ζει με την εγγονή της Aλισον, και ολοκληρώνει τη συγγραφή των απομνημονευμάτων της. Ο Μάικλ Μάγιερς δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε. Η Λόρι, αφού επέτρεψε στο φάντασμα του Μάικλ να καθορίζει τη ζωή της για τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να απελευθερωθεί από το φόβο και την οργή και να αγκαλιάσει τη ζωή. Έχει υποβληθεί πλέον σε εντατική θεραπεία και έχει χτίσει σιγά-σιγά ένα ασφαλές, σταθερό, αγαπημένο σπίτι για τον εαυτό της και την 21χρονη εγγονή της. Όταν όμως ένας νεαρός, ο Κόρεϊ κατηγορείται ότι σκότωσε ένα παιδί που πρόσεχε τη νύχτα του Halloween του 2019, η Λόρι θα έρθει ξανά αντιμέτωπη με το «κακό» το οποίο δεν κατάφερε ποτέ πραγματικά να σταματήσει.

Διανομή: Village

Σχόλιο: Η ιστορία του Μάικλ Μάγιερς, ενός ανθρώπου χωρίς ταυτότητα και χωρίς πρόσωπο, ο οποίος επιστρέφει για να συνεχίσει τη σφαγή. Περσινά ξινά σταφύλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ