Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κίεβο: Ήχησαν σειρήνες – Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας

Στο Κίεβο βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός στο Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών από τον ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. Την ώρα μάλιστα της συνάντησης, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο υπουργός, ο Ουκρανός ομόλογός του και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι καλά και βρίσκονται σε καταφύγιο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έφτασε νωρίς το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα με τρένο μέσω Πολωνίας. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν η ελληνική πρεσβεία. Εκεί συναντήθηκε με τον με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, T.Plachkova, τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, M.Trofymenko, και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας – Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια. Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ