Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Ταινίες της εβδομάδας: «Απόφαση φυγής», «ΕΟ», «Black Adam», «Tad: Η Σμαραγδένια Πλάκα», «Για την Κιάρα»

Ο συνεργάτης της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ Άγγελος Πολύδωρος, παρουσιάζει και σχολιάζει όλες τις νέες ταινίες (και επαναλήψεις) που προβάλλονται από σήμερα Πέμπτη (20/10/2022) στους κινηματογράφους.

Απόφαση φυγής – Decision to leave

Είδος: Δράμα, Αστυνομικό (138′)

Χώρα: Νότια Κορέα (2022)

Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-γουκ

Παίζουν: Παρκ Χάε-Ιλ, Τανγκ Γουέι, Γκο Κιούνγκ-Πιο

Σύνοψη: Ένας άντρας πέφτει από μια βουνοκορφή και πεθαίνει. Ο ντετέκτιβ που αναλαμβάνει την υπόθεση, γνωρίζει την Σέο-ράε γυναίκα του θύματος κατά τη διάρκεια των επίμονων ερευνών του. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις υποψίες του αλλά και την ερωτική του επιθυμία για εκείνη.

Διανομή: Cinobo

Σχόλιο: Ο Παρκ Τσαν-γουκ συνδυάζοντας το αστυνομικό μυστήριο, με την ψυχολογία και τις εμμονές των κεντρικών χαρακτήρων του, παίζει με τον θεατή εστιάζοντας στη μη γραμμική αφήγηση και καταφέρνει να μας πείσει για την ενοχή της Σέο-ράε και για την κατάρα του να ερωτεύεσαι. Μαέστρος στην απεικόνιση των συναισθημάτων των ηρώων του μας περιγράφει έναν αδιέξοδο έρωτα, που απαιτεί μια σκληρή «απόφαση φυγής».

Για την Κιάρα – A Chiara

Είδος: Δράμα, Αστυνομική (121΄)

Χώρα: Ιταλία (2021)

Σκηνοθεσία: Χονάς Καρπινιάνο

Παίζουν: Σουάμι Ρότολο, Πίο Αμάτο, Λεονάρντο Μπεβιλάκουα

Σύνοψη: Η οικογένεια Γκουεράσιο και οι φίλοι τους συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια της Καρμέλα, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας. Υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στην εορτάζουσα και στην δεκαπεντάχρονη αδερφή της την Κιάρα, καθώς συναγωνίζονται στον χορό. Πρόκειται για ένα ευχάριστο γεγονός και η στενά δεμένη οικογένεια φαίνεται να το χαίρεται πολύ. Ωστόσο, όλα αλλάζουν την επόμενη μέρα όταν ο πατέρας εξαφανίζεται. Η Κιάρα αρχίζει να εξερευνά τι συνέβη. Καθώς φτάνει κοντά στην αλήθεια, είναι αναγκασμένη να αποφασίσει τι μέλλον θέλει για τον εαυτό της.

Διανομή: One From The Heart

Σχόλιο: Ένα πορτραίτο ενηλικίωσης και γυναικείας χειραφέτησης σε πρώτο επίπεδο και ένα κοινωνικό και οικογενειακό δράμα με φόντο τη μαφία σε μια πόλη της Καλαβρίας σε δεύτερο, είναι αυτή η ταινία του Καρπινιάνο με κεντρική ηρωίδα την Κιάρα, μια έφηβη που ζει ευτυχισμένα με την οικογένειά της και ανυποψίαστη για τον κόσμο γύρω της.

Black Adam

Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Δράση (124΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Ζομ-Κολέτ Σέρα

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πρις Μπρόσναν, Σάρα Σάχι, Άλντις Χοτζ, Νόα Σεντίνεο, Μο Άμερ, Μαρουάν Κενζάρι, Κουιντέσα Σουίντελ, Μπόντι Σαμπόνι, Τζέιμς Κουσάτι-Μόγιερ, Ούλι Λατούκφου, Βαϊόλα Ντέιβις

Σύνοψη: Στο αρχαίο Κάντακ, ο σκλάβος Τεθ Άνταμ αποκτά θεϊκές δυνάμεις. Όταν, όμως, τις χρησιμοποιεί για εκδίκηση, καταλήγει αιχμάλωτος για 5.000 χρόνια. Όταν επιτέλους απελευθερώνεται στο σήμερα, επιστρέφει δριμύτερος για να συνεχίσει το σκοτεινό του έργο. Απτόητος και ανυποχώρητος, ο Μπλακ Άνταμ έρχεται αντιμέτωπος με μία ομάδα σύγχρονων ηρώων που σχηματίζουν την Κοινωνία της Δικαιοσύνης. Ο Χόκμαν, ο Δόκτωρ Φέιτ, ο Άτομ Σμάσερ και η Σάικλον θέλουν να τον οδηγήσουν πίσω στην αιώνια αιχμαλωσία.

Διανομή: Tanweer

Σχόλιο: Θεαματική περιπέτεια φαντασίας με πολύ γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτη τον Ζομ-Κολέτ Σέρα των φιλμ «Το ορφανό» (2009), «Ο άγνωστος» (2011) και «Σε ρηχά νερά» (2016)

ΕΟ

Είδος: Δράμα (96΄)

Χώρες: Πολωνία, Ιταλία (2022)

Σκηνοθεσία: Γέρζι Σκολιμόφσκι

Παίζουν: Σάντρα Ντρζιμάλσκα, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λορέντσο Τζουρτζόλο Λένα Κιτσοπούλου

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί έναν γάιδαρο ο οποίος συναντάει στον δρόμο του καλούς και κακούς ανθρώπους, νοιώθει χαρά και πόνο, και μας δίνει μία οπτική της μοντέρνας Ευρώπης μέσα από τα μάτια του.

Διανομή: Odeon

Σχόλιο: Ο ΕΟ, ένας γκρίζος γάιδαρος με μελαγχολικά μάτια, συναντά καλούς και κακούς ανθρώπους στο μονοπάτι της ζωής του, βιώνει χαρά και πόνο, υπομένει τον τροχό της τύχης και εντελώς τυχαία μετατρέπει την τύχη του σε καταστροφή και την απελπισία του σε απρόσμενη ευδαιμονία. Όμως ούτε στιγμή δεν χάνει την αθωότητά του. Ο κόσμος είναι ένα μυστηριώδες μέρος όταν τον δούμε μέσα από τα μάτια ενός ζώου και ο Γέρζι Σκολιμόφσκι ξαναζεσταίνει το κλασικό, μοναδικό -και σκάλες ανώτερο- «Au hasard Balthazar» (1966) του Ρομπέρ Μπρεσόν

Tad: Η Σμαραγδένια Πλάκα – Tad: The lost explorer and the Emerald Tablet

Είδος: Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια, Κωμωδία, Οικογενειακή (84΄)

Χώρα: Ισπανία (2022)

Σκηνοθεσία: Ενρίκε Γκάτο

Μεταγλωττισμένο

Σύνοψη: Ο ατζαμής αρχαιολόγος Ταντ επιθυμεί την αποδοχή των συναδέλφων του, αλλά η αδεξιότητά του στέκεται εμπόδιο στο όνειρό του. Όταν διαλύει κατά λάθος μια σπάνια σαρκοφάγο, απελευθερώνεται ένα ξόρκι που θέτει τη ζωή των φίλων του σε κίνδυνο. Ο Ταντ και η Σάρα θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει μέχρι την άκρη του κόσμου για να τους σώσουν και να σταματήσουν την κατάρα της Σμαραγδένιας Πλάκας.

Διανομή: Odeon

Η μεγάλη πόλη – The big city (Επαν.)

Είδος: (136΄)

Χώρα: Ινδία (1963)

Σκηνοθεσία: Σατιαζίτ Ράι

Παίζουν: Ανίλ Τσατεργίι, Ματχαβί Μουρκετβίι, Ζάγια Μπαχάν, Σεφαλίκα Ντέβι

Σύνοψη: Η ζωή στο σπίτι αλλάζει όταν μία σύζυγος και νοικοκυρά από μια μεσοαστική και συντηρητική οικογένεια στη Καλκούτα πιάνει δουλειά ως πωλήτρια, παρά τις αντιρρήσεις των τριγύρω της.

Διανομή: New Star

Σχόλιο: Ο Ράι δημιουργεί με ευαισθησία ένα δυνατό ανθρώπινο δράμα και συνάμα ένα παραμύθι με ηθικό δίδαγμα, αλλά και ένα σχόλιο για την ταυτότητα της σύγχρονης Ινδής γυναίκας και τη σύγκρουσή της με τον παραδοσιακό ρόλο της. Η ταινία διαδραματίζεται στην Καλκούτα και ο Ράι μέσα από τον φακό του απεικονίζει τις καθημερινές τελετουργίες και συνήθειες μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης, για την οποία η τιμή είναι το πρωταρχικό της μέλημα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ