Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Παγίδα», «Ο άγνωστος», «Ληστής με στυλ», «Φρανς»

Ο συνεργάτης της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ Άγγελος Πολύδωρος, παρουσιάζει και σχολιάζει όλες τις νέες ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους.

Μάλιστα ΜΟΝΟ για  αύριο (27/10) η Γιορτή του Σινεμά προσκαλεί τους φίλους της «μεγάλης οθόνης» να επιλέξουν την ταινία που θέλουν να δουν, σε όποιον κινηματογράφο επιθυμούν, σε όλη την Ελλάδα, με μόλις 2 ευρω!

Η ενέργεια αυτή διοργανώνεται από τους διανομείς κινηματογραφικών ταινιών και έχει την υποστήριξη των επιχειρήσεων των κινηματογραφικών αιθουσών πανελλαδικά.

Παγίδα – Huda’s Salon

Είδος: Θρίλερ (91΄)

Χώρες: Αίγυπτος, Ολλανδία, Κατεχόμενη Παλαιστίνη, Κατάρ (2021)

Σκηνοθεσία: Χάνι Αμπού-Ασάντ

Παίζουν: Μάισα Αμπντ Ελχάντι, Αλί Σουλιμάν, Μανάλ Αγουάντ, Τζαλάλ Μασαργουά

Στην όγδοή ταινία του, ο Χάνι Αμπού-Ασάντ (υποψήφιος στα Όσκαρ για τις ταινίες του «Παράδεισος Τώρα» και «Ομάρ»), επιστρέφει σε ένα τόπο και σε ένα θέμα που γνωρίζει καλά, την Παλαιστίνη και το πολυεπίπεδο ανθρώπινο δράμα που αναβλύζει από την οδυνηρή πολιτικοκοινωνική συνθήκη: τη γυναίκα και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζεται. Έτσι, καταφέρνει από το πρώτο 10λεπτο του φιλμ, να ελκύσει το θεατή σε ένα πολιτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και να του θυμίσει, ότι σε έναν πολύπλοκο κόσμο γεμάτο από αντικρουόμενες πραγματικότητες και αλήθειες, η αφοσίωση ή η προδοσία και το σωστό ή το δίκαιο είναι έννοιες φευγαλέες. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Βηθλεέμ (Παλαιστίνη), όπου η Ριμ, μια νεαρή μητέρα παντρεμένη με έναν καταπιεστικό, ζηλιάρη άντρα, πηγαίνει στο κομμωτήριο της Ούντα για το καθιερωμένο ραντεβού και κουβεντούλα με τη φίλη της για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όμως, η συνηθισμένη αυτή συνάντηση παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν η Ούντα τη ναρκώνει…

Διανομή: Rosebud.21

Ο άγνωστος – The stranger

Είδος: Θρίλερ (117΄)

Χώρα: Αυστραλία (2022)

Σκηνοθεσία: Τόμας Μ. Ράιτ

Παίζουν: Τζόελ Έτζερτον, Σον Χάρις, Μάθιου Σάντερλαντ, Τζάντα Άλμπερτς, Γιούεν Λέσλι, Στιβ Μουζάκης

Η ταινία του Ράιτ βασίζεται στο best seller της Κέιτ Κυριακού, «The Sting: The Undercover Operation That Caught Daniel Morcombe’s Killer» και παρακολουθεί την πιο διάσημη μυστική επιχείρηση της Αυστραλίας, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε η χειραγώγηση για την αποκάλυψη ενός εγκληματία. Σ’ αυτή, δύο άνδρες γνωρίζονται σε ένα αεροπλάνο και ξεκινούν μία συζήτηση που καταλήγει σε φιλία. Για τον Χένρι Τιγκ (Σον Χάρις), η φιλία αυτή είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο καινούργιος του φίλος, ο Μάρκ (Τζόελ Έτζερτον), γίνεται σωτήρας και σύμμαχός του. Ωστόσο, κανένας δεν είναι πραγματικά αυτός που δείχνει, και οι δυο τους κουβαλάνε μυστικά που απειλούν να τους καταστρέψουν, ενώ μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη. Οτιδήποτε άλλο αναφερθεί είναι spoiler, εκτός ίσως από το γεγονός ότι ο Ράιτ γίνεται λίγο κουραστικός από τα σεναριακά πισωγυρίσματα, ενώ η ερμηνεία του Τζόελ Έτζερτον μαγνητίζει.

Διανομή: Οdeon

Εκεί που ζούμε

Είδος: Κομεντί

Χώρα: Ελλάδα (2022)

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας

Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Τσαλίκη, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Μηνά, Λένα Παπαληγούρα, Ωρόρα Μαριόν, Λένα Κιτσοπούλου.

Ο Σωτήρης Γκορίτσας («Δέσποινα», «Απ’ το χιόνι», «Βαλκανιζατέρ», «Μπραζιλέρο», «Παρέες», «Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα») επιστρατεύει το χαρακτηριστικό του χιούμορ και βασισμένος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χρίστου Κυθρεώτη (Εκδόσεις Πατάκη) μας χαρίζει μια ακόμα εύστοχη και αιχμηρή καταγραφή της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με το σενάριο του ίδιου, την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά  πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει  απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Διανομή: Feelgood

Φρανς – France

Είδος: Δράμα, Κοινωνική (133’)

Χώρα: Γαλλία (2022)

Σκηνοθεσία: Μπρούνο Ντιμόν

Παίζουν: Λέα Σεϊντού, Μπλανς Γκαρντέν, Μπενζαμίν Μπιολέ

Μια σάτιρα, που ασκεί ανελέητη κριτική στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και ταυτόχρονα διεισδύει στον ψυχισμό μιας επιτυχημένης γυναίκας, της Φρανς ντε Μερ που μοιράζει τη ζωή της μεταξύ τηλεοπτικού στούντιο, πολεμικών ανταποκρίσεων και της οικογένειας της και η οποία στο παρασκήνιο της ζηλευτής σταδιοδρομίας της, έχει να αντιμετωπίσει μια οικογενειακή κρίση που τη διαλύει αργά και βασανιστικά. Η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια, μετά από ένα τροχαίο τραυματίζει έναν πεζό, γίνεται η είδηση της ημέρας και καλείται να βιώσει τις συνέπειες της αρνητικής δημοσιότητας, φτάνοντας στο σημείο να μετατραπεί από κυνηγός σε θήραμα των αρπακτικών της δημοσιογραφίας.

Διανομή: Weirdwave

Ληστής με στυλ – Bandit

Είδος: Περιπέτεια, Αστυνομική, Δράμα (126΄)

Χώρα: Καναδάς (2022)

Σκηνοθεσία: Αλαν Άνγκαρ

Παίζουν: Τζος Ντουαμέλ, Μελ Γκίμπσον, Ελίσα Κάθμπερτ

Μια διασκεδαστική ταινία-ληστείας, με απολαυστικούς πρωταγωνιστές βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία. Η ταινία διηγείται την ζωή του «Ιπτάμενου κλέφτη» του θρυλικού εγκληματία ο οποίος κατάφερε να ληστέψει πάνω από 59 τράπεζες και κοσμηματοπωλεία μέχρι που συνελήφθη χωρίς όμως αυτό το γεγονός να καταφέρει να τον σταματήσει.

Διανομή: Odeon

Το φως του διαβόλου – Prey for the devil

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου (93΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Σταμ

Παίζουν: Τζακλίν Μπάιερς, Βιρτζίνια Μάντσεν, Κόλιν Σάλμον, Κρίστιαν Ναβάρο, Μπεν Κρος, Νίκολας Ραλφ, Πόζι Τέιλορ

Μια νέα οπτική στο θέμα του εξορκισμού και στις ταινίες μεταφυσικού τρόμου: Η εξορκίστρια. Όντας της «παλιάς σχολής» και χωρίς να είμαι ρατσιστής, θεωρώ ότι μετά τον «Εξορκιστή» (1973) του Γουίλιαμ Φρίντκιν, όλες οι άλλες ταινίες είναι κλώνοι. Όπως αυτή, στην οποία μια μοναχή πιστεύει ότι καλείται να γίνει η πρώτη γυναίκα εξορκιστής. Αλλά ποιος ή τι είναι αυτό που την καλεί; Με έναν συμφοιτητή της, η μοναχή θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή ενός νεαρού κοριτσιού, που κατά τη γνώμη της έχει κυριευθεί από τον ίδιο δαίμονα που βασάνιζε τη μητέρα της πριν από χρόνια. Σύντομα, όμως θα συνειδητοποιήσει ότι ο Διάβολος την έχει «προωθήσει» σ’ αυτή τη θέση.

Διανομή: Tanweer

Καλημέρα γλυκιά πατρίδα – Ηello my beautiful homeland

Είδος: Βιογραφική (139΄)

Χώρα: Τουρκία (2019)

Σκηνοθεσία: Τζενγκίζ Οσκαραμπεκίρ

Παίζουν: Γετκίν Ντικίντσιλερ, Σερκάν Αλτιντάς

Η ιστορία ζωής του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και ο τρόπος που επηρέασε τον συγγραφέα Αχμέτ Ουμίτ. Βλέπουμε ουσιαστικά δύο πορείες και δύο ζωές που με μια πρώτη ματιά δεν συνδέονται, αλλά όμως παρουσιάζουν μια αλληλοεπίδραση. Παρατηρούμε την συνάντηση δύο ανθρώπων που απέχουν τρεις γενιές, μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, τις ιδεολογίες και την πίεση που δέχτηκαν για τα πιστεύω τους.

Διανομή: New Star

Καρό Νίντζα: Επικίνδυνη αποστολή – Checkered Ninja 2

Είδος: Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια, Οικογενειακή (86΄)

Χώρες: Δανία, ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Άντερς Μάθεσεν & Θορμπιόρν Κριστόφερσεν

Στη μεταγλώττιση ακούγονται: Γιάννης Καραούλης, Πέτρος Κονόμου, Άρης Κυπριανού, Θανάσης Δρακόπουλος, Μαρία Κάνθερ, Σκεύος Πολυκάρπου

Όταν ο μοχθηρός μεγιστάνας Φίλιπ ‘Επερμιντ γλιτώνει τη φυλακή στην Ταϊλάνδη και αποχωρεί ατιμώρητος, ο Καρό Νίντζα αποφασίζει να τον εκδικηθεί με σύμμαχό τον 13χρονο Άλεξ. Στην προσπάθεια τους να αποδώσουν δικαιοσύνη παρασύρονται σε μια εξωτική αποστολή που θα δοκιμάσει τα όρια της φιλίας τους.

Διανομή: Tanweer.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ