Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προεκλογικά «αλληλομαχαιρώματα» με «φόντο» το νέο Δημαρχείο

Έναν χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουν ήδη αρχίσει τα αλληλομαχαιρώματα στους Δήμους. Το βράδυ της Κυριακής, στο Καλαμάκι, «κυκλοφορούσε» ανώνυμο κείμενο, το οποίο αναφερόταν στο νέο δημαρχείο Αλίμου που, βάσει σχεδιασμού, θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Υψηλάντου (εκεί όπου σήμερα βρίσκεται ο Ε’ Παιδικός Σταθμός).

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης κάνει λόγο για παραπληροφόρηση των πολιτών και «δείχνει» στελέχη της αντιπολίτευσης που σκοπό έχουν – όπως τονίζει – «… να στρέψουν κατοίκους και δημότες εναντίον της Δημοτικής Αρχής, συκοφαντώντας και πάλι ένα μεγάλο έργο πνοής, που με πολύ κόπο δρομολόγησε ο Δήμος». Μάλιστα, καταγγέλλει ότι τα άτομα που συνέταξαν το κείμενο ήταν «… κρυμμένα ανέντιμα πίσω από το αόριστο ψευδώνυμο “κάτοικοι του Αλίμου”».

Η δημοτική Αρχή Αλίμου, παραθέτει συνοπτικά τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στο κείμενο, με την αντίστοιχη απάντησή της, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ειδικότερα:

-Στο κείμενο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι το νέο Δημαρχείο θα προκαλέσει «επιβάρυνση» στην περιοχή.

Η δημοτική Αρχή απαντά ότι το νέο Δημαρχείο θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Υψηλάντου. Το σημερινό Δημαρχείο βρίσκεται στην ίδια ακριβώς περιοχή, στην οδό Αριστοτέλους 53 (απόσταση 200 μέτρων). Ως εκ τούτου, καμία διαφορετική επιβάρυνση στην περιοχή δεν θα υπάρξει σε σχέση με σήμερα, από τη μετακόμιση του Δημαρχείου κατά 200 μέτρα.

-Στο κείμενο αναφέρεται ότι με το νέο Δημαρχείο θα υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης.

Η δημοτική Αρχή απαντά ότι με το νέο Δημαρχείο θα επιλυθεί το πρόβλημα στάθμευσης που σήμερα υφίσταται. Το νέο Δημαρχείο θα διαθέτει τρεις υπόγειους ορόφους πάρκινγκ, συνολικής δυναμικότητας άνω των 100 οχημάτων. Απεναντίας, το σημερινό Δημαρχείο (που λειτουργεί στην ίδια ακριβώς περιοχή) δεν διαθέτει καθόλου θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που προσέρχονται να εξυπηρετηθούν αλλά και οι κάτοικοι όλης της περιοχής. Με το νέο Δημαρχείο το πρόβλημα στάθμευσης επιλύεται. Συνεπώς, το νέο Δημαρχείο αναβαθμίζει την περιοχή και λύνει τα σημερινά προβλήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης.

-Στο κείμενο που κυκλοφόρησε αναγράφεται ότι θα κατεδαφιστεί ο Ε’ Παιδικός Σταθμός και η περιοχή δεν θα έχει παιδικό σταθμό.

Η δημοτική Αρχή απαντά ότι ο Ε’ Παιδικός Σταθμός θα μεταφερθεί στο σημερινό Δημαρχείο Αλίμου (οδός Αριστοτέλους 53), το οποίο θα μετατραπεί στον μεγαλύτερο Παιδικό Σταθμό της πόλης. Συνεπώς, όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει ο Ε’ Παιδικός Σταθμός, αλλά αναβαθμίζεται, καθώς μετακομίζει σε μεγαλύτερο ακίνητο, πιο άνετο και με μεγαλύτερη δυναμικότητα υποδοχής παιδιών.

-Στο κείμενο αναφέρεται ότι το νέο Δημαρχείο Αλίμου θα κοστίσει άνω των 12.000.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος σημειώνει ότι το νέο Δημαρχείο Αλίμου θα κοστίσει 7.800.000 ευρώ και το σύνολο του κόστους θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών. Πιθανόν – εικάζει ο κ. Κονδύλης – οι συντάκτες του ανυπόγραφου κειμένου να αθροίζουν στο κόστος του νέου Δημαρχείου Αλίμου και το κόστος του νέου Κλειστού Γηπέδου Αλίμου, που επίσης θα ανεγείρει ο Δήμος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (3.600.000 ευρώ). Και τα δύο μαζί έργα ανέρχονται στο ποσό των 11.400.000 ευρώ.

-Οι συντάκτες του σημειώματος αναφέρουν ότι στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) η οδός Θουκυδίδου χαρακτηρίζεται «πολεοδομικό κέντρο», ώστε να μπορέσει να ανεγερθεί το νέο Δημαρχείο.

Από την πλευρά της, η δημοτική Αρχή αναφέρει, ότι πρόκειται για αυθαίρετη συσχέτιση δύο παντελώς άσχετων ζητημάτων. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει το νέο Γ.Π.Σ. του Δήμου, το οποίο είναι στο τελικό στάδιο της έγκρισής του έπειτα από 15 έτη προσπάθειας (κάτι που αποτελεί επιτυχία της σημερινής Δημοτικής Αρχής) με την ανέγερση του νέου Δημαρχείου. Δεν απαιτείται ο χαρακτηρισμός «πολεοδομικό κέντρο» σε μια περιοχή για να επιτραπεί η ανέγερση Δημαρχείου. Άλλωστε στην ίδια περιοχή βρίσκεται ήδη και το σημερινό Δημαρχείο, χωρίς να πρόκειται για «πολεοδομικό κέντρο». Ο χαρακτηρισμός «πολεοδομικό κέντρο» έχει να κάνει με τις εμπορικές χρήσεις στην οδό Θουκυδίδου και τη στήριξη της τοπικής αγοράς και είναι παντελώς άσχετος με το νέο Δημαρχείο.

-Στο κείμενο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι το νέο Δημαρχείο μπορεί να κατασκευαστεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο 340 (οδός Καρυατίδων).

Η απάντηση που δίδεται είναι ότι το Ο.Τ. 340 δεν ανήκει στον Δήμο Αλίμου, συνεπώς πρέπει ο Δήμος να το αγοράσει, δαπανώντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ (τα οποία δεν διαθέτει). Η ίδια η διαδικασία της απαλλοτρίωσης (ακόμα και αν ο Δήμος διέθετε εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει τον χώρο), απαιτεί πάρα πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Συνεπώς η πρόταση για το Ο.Τ. 340 είναι ασύμφορη, καθώς ο Δήμος θα έπρεπε να καταβάλει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το Ο.Τ. 340, ενώ ήδη διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο για τον ίδιο σκοπό. Επίσης, θα έχανε την επιχορήγηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, αφού προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση έργου από το Υπουργείο είναι ο Δήμος να διαθέτει ήδη ιδιόκτητο οικόπεδο.
«Συνεπώς, πρακτικά η πρόταση για το Ο.Τ. 340 σημαίνει ότι η πόλη θα μείνει χωρίς σύγχρονο Δημαρχείο, την ώρα που οι ανάγκες για τη σωστή οργάνωση των δημοτικών Υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι πιεστικές και άμεσες», σημειώνει ο κ. Κονδύλης.

-Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι το νέο Δημαρχείο θα μπορούσε να κατασκευαστεί στους χώρους που ο Δήμος μας απέκτησε πρόσφατα μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο.

Η δημοτική Αρχή απαντά ότι οι χώροι που απέκτησε ο Δήμος μέσα στο αεροδρόμιο έχουν συγκεκριμένη χρήση (σχολείο, χώροι άθλησης, παιδικός σταθμός κ.λπ.) και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση Δημαρχείου.

-Στο κείμενο ισχυρίζονται ότι ο Ε’ Παδικός Σταθμός δεν πρέπει να κατεδαφιστεί.

Ο δήμαρχος Αλίμου τονίζει ότι το κτήριο του Ε’ Παιδικού Σταθμού είναι πολύ παλαιό (σχεδόν 60 ετών) και πλέον έχει αρχίσει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λόγω παλαιότητας. Ήδη το 2020 ο Δήμος αναγκάστηκε να κατεδαφίσει τμήμα του κτηρίου (χώρος υποδοχής), καθώς το τσιμέντο παρουσίαζε ρωγμές και είχε αποκολληθεί τμήμα του. Συνεπώς, ανεξάρτητα από την ανέγερση του νέου Δημαρχείου, το συγκεκριμένο κτήριο θα έπρεπε σύντομα να κατεδαφιστεί, ούτως ή άλλως. «Οι ίδιοι οι ανώνυμοι συντάκτες του κειμένου αναγνωρίζουν ότι ο Ε’ Παιδικός Σταθμός είναι “από τους παλαιότερους στον Άλιμο”, παρόλη την παλαιότητά του όμως, ζητάνε να μην κατεδαφιστεί το κτήριο! Αλήθεια, μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια και την καταλληλότητα του παλαιότατου κτηρίου; Ή αν, ο μη γένοιτο, γινόταν ένα ατύχημα, θα έσπευδαν πρώτοι-πρώτοι να κατηγορήσουν την Δημοτική Αρχή, ότι “λειτουργεί Παιδικό Σταθμό σε παλαιότατο κτήριο”; Ανεύθυνη και, κυριολεκτικά, επικίνδυνη συμπεριφορά!», προσθέτει ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, και καταλήγει: «Μπροστά σε αυτή την σημαντική πρόοδο για την πόλη μας και για τους κατοίκους της, η αντιπολίτευση στέκεται για άλλη μία φορά μικρόψυχα, ανέντιμα και επιζήμια για τον τόπο: διακινεί ανώνυμα έντυπα χωρίς υπογραφή, γεμάτα με ψέματα και παραπληροφόρηση, προκειμένου να συκοφαντήσει το έργο και να αναστατώσει την κοινωνία. Πραγματικά, πολύ κρίμα…».

Διαβάστε επίσης: Κατάθεση Ανδρέα Κονδύλη στη ΓΑΔΑ για τους «μπράβους» της παραλιακής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ