Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο Γ. Πατούλης μεταξύ των πολιτικών που φέρονται να παρακολουθούνται

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης και η πρώην σύζυγός του, δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αμαρουσίου και πρόεδρος της UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, περιλαμβάνονται στη λίστα των ατόμων που φέρονται να παρακολουθούνται από παράνομο λογισμικό σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας «Documento».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε μια σειρά από πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας αλλά και των τεχνών, τα οποία υποστηρίζεται ότι έπεσαν θύματα παρακολουθήσεων από παράνομο λογισμικό.

Τα ονόματα που αναφέρονται είναι τα ακόλουθα: «Αντώνης Σαμαράς, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου, Βασίλης Κικίλιας, Τζένη Μπαλατσινού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αλέξης Παπαχελάς, Λάκης Λαζόπουλος, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Νίκος Χαρδαλιάς, Χρήστος Σταϊκούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Πόπη Καλαϊτζή, Αριστοτελία Πελώνη, Γιώργος Πατούλης, Μαρίνα Πατούλη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αλέξης Πατέλης, Νίκος Ανδρουλάκης, Θεόδωρος Καρυπίδης, Ειρήνη Καρυπίδη, Γιάννης Κουρτάκης, Πάνος Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Μπόμπης, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Εύα Αντωνοπούλου, Γιάννης Ραχωβίτσας, Αντώνης Δελλατόλας, Θανάσης Κουκάκης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε την άμεση και διεξοδική διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη των όσων αναφέρονται στο θέμα, «… παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία», σχολίασε και πρόσθεσε: «Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της. Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. «Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί με ανακοίνωσή του από τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ το ΚΚΕ αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων». Τέλος, ο Μιχάλης Κριθαρίδης από το ΜέΡΑ25 μιλά για «παρακράτος των υποκλοπών που έχει στήσει το καθεστώς της Μητσοτάκης ΑΕ μαζί με την καθημερινή καταστολή και το όργιο των ολιγαρχικών κλοπών σε βάρος των πολλών, καταδεικνύει τι θα πει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία. Ήρθε η ώρα της Ρήξης».

Διαβάστε επίσης: ΚΚΕ: «Να μην γίνουν «κανονικότητα» οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στο Αιγαίο…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ