Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα Κωνσταντέλλου σε εργαζόμενους για δημιουργία πόλης Μηδενικών Αποβλήτων

Να αποτελέσουν το παράδειγμα για «μηδενική ανοχή» στα απόβλητα κάλεσε τους εργαζόμενους του Δήμου ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Zero Waste Διοίκηση». Τους κάλεσε να εντατικοποιήσουν την καθημερινή προσπάθειας τους προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι να ξεπεράσει το 80% το ποσοστό των αποβλήτων της πόλης που εκτρέπονται από την ταφή.

Ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντέλλος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για τη δραστική μείωση στη χρήση χαρτιού για εκτυπώσεις με την αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών διακίνησης εγγράφων που έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο, τη μείωση της χρήσης πλαστικών και τη γενικότερη επαγρύπνηση κατά τις ώρες εργασίας στο μείζον θέμα της μείωσης και επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων.

Ποιο είναι το πρόγραμμα

Το έργο «Zero Waste Διοίκηση» είναι πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών με συμμετοχή των δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Ζωγράφου το οποίο προάγει ολοκληρωμένες δράσεις δραστικής μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων στα διοικητικά κτίρια των δύο δήμων με τη συμμετοχή περισσότερων των 700 εργαζομένων.

Στόχος του έργου είναι να εφαρμοστούν νέα πρότυπα οργάνωσης και συμπεριφοράς και συμπεριλαμβάνει την προμήθεια και διανομή ειδικών κάδων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, συσκευασίας, καθώς και καφέ κάδων κομποστοποίησης σε όλα τα κτίρια του προγράμματος. Επίσης, τοποθετήθηκε ειδικός εξοπλισμός συλλογής και για άλλα υλικά όπως μπαταρίες, μελάνια, ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π.

Διαβάστε επίσης: Δήμος 3Β: «Η Αρχιεπισκοπή προσπαθεί να κλείσει το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ