Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

«Παγίδα» με τα δημοτικά τέλη για κλειστά σπίτια και καταστήματα

Προ δυσάρεστων εκπλήξεων κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία αν και παραμένουν κλειστά και χωρίς σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ εξακολουθούν να χρεώνονται με δημοτικά τέλη, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να  επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Η υπόθεση αφορά σε όσους δεν έχουν δηλώσει στους δήμους τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων, τους περιμένει επιβάρυνση από χρεώσεις για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα τα ακίνητά τους δεν χρησιμοποιούντο.

Αυτοί που κινδυνεύουν άμεσα από την απαίτηση καταβολής αναδρομικών τελών, είναι όσοι λόγω άγνοιας του νόμου δήλωσαν ότι τα ακίνητά τους δεν χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θεωρώντας πως αφού δεν εκδίδεται λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος δεν υπάρχουν τα δημοτικά τέλη.

Οι ιδιοκτήτες των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων σπιτιών και επαγγελματικών χώρων, προκειμένου να σταματήσουν να τρέχουν τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να καταθέσουν στον δήμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο δήλωση για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου μαζί με τη σχετική βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην περίπτωση μη πληρωμής δημοτικών τελών είναι το διπλάσιο της οφειλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ