Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο εκφοβισμός και η βία στα σχολεία σε πρώτο πλάνο

Μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει το πρόγραμμα παρέμβασης για το θέμα του εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας στους μαθητές της Β’ Γυμνασίου των σχολείων του Βύρωνα.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης στη σχολική κοινότητα.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε σχολικό χώρο και χρόνο (διαρκεί δύο διδακτικές ώρες), από την Ιωάννα Γκίκα, συντονίστρια – ψυχολόγο από τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, παρουσία εκπαιδευτικού. Μεθοδολογικά, το πρόγραμμα υλοποιείται με την παρουσίαση βίντεο, τα οποία αφορούν σε περιστατικά σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας και εκφοβισμού. Τα βίντεο παρέχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι μαθητές την ιστορία εκφοβισμού από την οπτική των τριών βασικών πρωταγωνιστών: το παιδί που εκφοβίζει, το παιδί που εκφοβίζεται και τον παρατηρητή.

Ανάμεσα στα βίντεο δίνεται χρόνος για διάλογος με τους μαθητές και συζητιούνται τρόποι αντιμετώπισης και στρατηγικές διαχείρισης αντίστοιχων περιστατικών εντός και εκτός σχολείου, ενώ επιπλέον οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν τις πηγές στήριξής τους.

Για τη διεξαγωγή του προγράμματος χρησιμοποιείται το Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου «Europe’s Antibullying Campaign» και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα DAPHNE III της D.G. Justice της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής και η συμμετοχή σε αυτό είναι προαιρετική.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο πάρτι της πόλης την Κυριακή

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ