Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δέσμευση Γρ. Κατωπόδη για επίλυση προβλημάτων των σχολείων

Στο απόηχο του τραγικού δυστυχήματος του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες και με δεδομένα τα πολλά και σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, τα σχολικά κτίρια όλης της χώρας, λόγω της παλαιότητας των κτιρίων, της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της απουσίας τακτικών ελέγχων, συναντήθηκαν εκπρόσωποι των 15μελών συμβουλίων των Λυκείων του Βύρωνα με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη.

Στοιχεία της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) δείχνουν ότι το 50% των σχολικών κτιρίων είναι ηλικίας μεταξύ 30 έως 50 ετών και μόνο στο 5% από αυτά έχουν γίνει σημαντικές εργασίες συντήρησης. Πολλά σχολικά κτίρια δεν έχουν ελεγχθεί από πλευράς στατικής επάρκειας, δεν πληρούν τις απαραίτητες απαιτήσεις πυροπροστασίας, ενώ στο 65% υπάρχουν σημαντικές φθορές και κακοτεχνίες.

Στον δε Βύρωνα, το 2018 σφραγίστηκαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο, καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν κρίθηκε επικίνδυνο από άποψη στατική, δομική και δημόσιας ασφάλειας.

Προβλήματα επίσης παρουσιάζουν – σύμφωνα με γονείς – το 1ο και 6ο Δημοτικό Βύρωνα, αλλά και όλα τα σχολεία της Καισαριανής.

Οι εκπρόσωποι των μαθητών έθιξαν τα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα στον δήμαρχο Βύρωνα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία θα αξιολογήσει τα αιτήματα και θα δρομολογήσει την επίλυση τους.

Διαβάστε επίσης: Αιχμηρή κριτική σε ημερίδα για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ