Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Εκατοντάδες επιβάτες στο «Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη»

Εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου που επισκέφθηκαν χθες το «Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη» που βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκειμένου  να ενημερωθούν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας σταμάτησαν λίγα λεπτά για σύντομες εξετάσεις (μετρήσεις σακχάρου, λιπομετρήσεις, εξέταση διαβητικής νευροπάθειας) οι οποίες συνοδεύθηκαν από χρήσιμες συμβουλές από τους γιατρούς και τους ειδικούς της δράσης.

Τα παιδιά συνάντησαν τους  Αη Βασίληδες, συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και δρώμενα με μουσική ενώ επισκέφτηκαν και το Μαγικό Λεωφορείο της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη», το οποίο με την υπέροχη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, είχε σταθμεύσει στην αρχή της Αγίου Αλεξάνδρου.

«Ευχαριστούμε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Με Οδηγό το Διαβήτη”, την Πρόεδρό της κ. Αναστασία Καφούση και όλη την επιστημονική ομάδα για την πολύτιμη προσφορά εκδήλωση τους  στην πόλη μας. Δράσεις όπως αυτή, φέρνουν την πρόληψη και την ενημέρωση πολύ κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του και αυτό φαίνεται από την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου», τόνισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Τον συντονισμό της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας και ιατρός Παθολόγος – Διαβητολόγος Γιάννης Αρκουμάνης ο οποίος όλη την ημέρα πρόσφερε τις υπηρεσίες του, υποστηρίζοντας την αξιόλογη προσπάθεια.

Η δράση πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των χορηγών: ASCENSIA,ΙNTERMED και PFIZER ενώ συνοδοιπόροι στην προσπάθεια, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Στάση Ζωής”,  ήταν και η ΟΣΥ, που  διέθεσε το λεωφορείο, όπως και οι εθελοντές από το Πρόγραμμα Διαιτολογίας και τη Σχολή Παιδαγωγικών του  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚOΥ Κολλεγίου.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ