Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σπείρα πωλούσε ανύπαρκτα ακίνητα στην πόλη

Ανύπαρκτα ακίνητα – φιλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας πωλούσαν στα ανυποψίαστα θύματά τους τα μέλη μίας σπείρας απατεώνων που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που έχουν συλλάβει ήδη μία 56χρονη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω το πρωί της Τρίτης ενώ παζάρευε να πωλήσει ανύπαρκτο σπίτι έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι και το προηγούμενο διάστημα η δράστις είχε λάβει από άλλο άτομο 15.000 ευρώ ως προκαταβολή για οικόπεδο στην ίδια περιοχή.

Εκτός από την 56χρονη που συνελήφθη οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ακόμη δύο συνεργούς της, έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι καταζητούνται.

Όπως προέκυψε η δράση της σπείρας ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η τακτική τους ήταν να προσεγγίζουν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων και να τους συστήνονται ως ιδιοκτήτες, πληρεξούσιοι ή μεσολαβητές των ιδιοκτητών οικοπέδων-ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστά δελτία ταυτότητας εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Αφού συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία με τους αγοραστές, τους προέτρεπαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, ακολουθώντας τα πραγματικά στάδια μιας μεταβίβασης.

Στη συνέχεια, αφού έπειθαν τους αγοραστές ότι όλα είναι νόμιμα, τους ζητούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο, εισπράττοντας από αυτούς τα αντίστοιχα ποσά είτε σε μετρητά, είτε με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε βάρος της συλληφθείσας και των συνεργών της σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τελεσμένη και σε απόπειρα, με το επιδιωκόμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τις -120.000- ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και περί παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όλες οι ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ