Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή για δεκάδες άστεγους

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή, φιλί, αγκαλιά, βόλτες, τραπέζια… Συνάμα είναι «σκέψη», νοιάξιμο, βοήθεια…

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να στρώσουν γιορτινό τραπέζι, υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι που δεν μπορούν. Είναι αυτοί που έχουμε – δυστυχώς – συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να προσπερνάμε, τη στιγμή που στρώνουν το κρεβάτι τους στην είσοδο μιας τράπεζας. Κακό πράγμα η συνήθεια…

Στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης εφάρμοσαν τους τελευταίους μήνες με το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους». Δεκάδες άστεγοι βρήκαν ένα σπιτικό, μια ζεστή φωλιά.

«Στον Δήμο μας οι άστεγοι δεν είναι αθέατοι. Τους εξασφαλίσαμε στέγαση και εργασία», τονίζει ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Το να έχει ένας άνθρωπος στέγη, τροφή και αξιοπρεπή διαβίωση δυστυχώς δεν είναι δεδομένο. Οι άστεγοι στην πόλη μας όμως δεν είναι αθέατοι! Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζητούν τη στήριξη και βοήθεια της κοινωνίας μας, όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τα Χριστούγεννα.

Είμαστε περήφανοι που στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης υλοποιούμε εδώ και μερικούς μήνες το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους», σημειώνει ο κ. Κωνσταντάτος.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

• Επιδότηση ενοικίου στους ωφελούμενους για δύο χρόνια, καθώς και κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευές και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

• Επιδότηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρόνο για εξεύρεση εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή για τη δημιουργία επιχείρησης.

• Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης.

Όπως ανακοινώνει ο δήμαρχος, έχουν ήδη στεγαστεί 13 νοικοκυριά που εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο εν λόγω Πρόγραμμα. Πρόκειται για κοινωνικά ευάλωτα άτομα και οικογένειες που είτε ζουν σε επισφαλείς συνθήκες κατοικίας, είτε διαβιούν στον δρόμο, πληττόμενοι από την ευρύτερη κοινωνικοοικονομική κρίση.

«Ως Δήμος θα είμαστε πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας και θα εφαρμόζουμε κοινωνικές πολιτικές που απαλύνουν τις ανάγκες τους. Με την ευχή μια ημέρα αυτά τα φαινόμενα να εξαλειφθούν», δεσμεύεται ο κ. Κωνσταντάτος.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου, «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε.» ως διαχειριστή φορέα, και τη σύμπραξη με τους δικαιούχους φορείς, Δήμο Ελληνικού– Αργυρούπολης, Δήμο Βύρωνα και Δήμο Καισαριανής.

Διαβάστε επίσης: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Lamda Development

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ