Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

Ο συνεργάτης μας Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες από 26/1/2023.

Joyland

Καθώς η ευτυχισμένη πατριαρχική οικογένεια Ράνα λαχταρά τη γέννηση ενός αγοριού, ο νεότερος από τους άνδρες της οικογένειας πιάνει δουλειά σε ένα ερωτικό χοροθέατρο και καταλήγει να ερωτεύεται μια δυναμική και φιλόδοξη τρανς στάρλετ. Η απαγορευμένη ιστορία αγάπης τους φωτίζει σιγά σιγά την επιθυμία ολόκληρης της οικογένειας για σεξουαλική επανάσταση.

Χρώμα, χορός, ψυχή και ένα απαγορευμένο love story στο αναπάντεχο crowd-pleaser που θα αποτελέσει ορόσημο του queer σινεμά. Η πρώτη ταινία από το Πακιστάν που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών κέρδισε τον Queer Χρυσό Φοίνικα, απαγορεύτηκε στην πατρίδα της και αποτελεί την πρόταση της χώρας για τα Όσκαρ.

INFO

Προβάλλεται από 26/1/2023 στις αίθουσες

Είδος: Δράμα, Κοινωνικό (126΄)

Χώρα: Πακιστάν (2022)

Σκηνοθεσία: Σαΐμ Σαντίκ

Παίζουν: Αλίνα Καν, Αλί Τζουνέτζο, Ραστί Φαρούκ, Σαρβάτ Γκιλανί

Διανομή: Cinobo

==============

Η χώρα του Θεού – Godland

Στο τέλος του 19ου αιώνα, ένας νεαρός Δανός ιερέας ταξιδεύει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ισλανδίας (μέρος τότε της Δανίας) με στόχο να χτίσει μια εκκλησία, αλλά και να απαθανατίσει φωτογραφικά τους κατοίκους της για πρώτη φορά. Ωστόσο, όσο προχωράει μέσα στο δύσβατο, αφιλόξενο τοπίο, τόσο απομακρύνεται από τον σκοπό του, την αποστολή του και τις βεβαιότητες που ως τότε ακολουθούσε.

Η Χώρα του Θεού εξερευνά τους οικογενειακούς δεσμούς, την αποδοχή των μύθων και του μαγικού ρεαλισμού. Είναι μια ταινία για ένα ταξίδι στην φιλοδοξία, την αγάπη, την πίστη και τον φόβο του Θεού. Επίσης, μιλάει για την ανάγκη και την επιθυμία να βρει κάποιος τη θέση του μέσα σε όλα αυτά, να είναι ορατός, να συμμετέχει σε κάτι

INFO

Είδος: Δράμα (143΄)

Χώρες: Δανία, Ισλανδία, Γαλλία, Σουηδία (2022)

Σκηνοθεσία: Χλινούρ Πάλμασον

Παίζουν: Έλιοτ Κρόσετ Χόβε, Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον, Βικ Κάρμεν Σόνε

Διανομή: One from the Heart

=======================

Νοσταλγία – Nostalgia

Νάπολη, Καμόρα, έγκλημα, εκδίκηση τα συστατικά του φιλμ, τα οποία ο Μάριο Μαρτόνε αναμειγνύει με μαεστρία. Μετά από 40 χρόνια απουσίας, ο Φελίτσε επιστρέφει στη γενέτειρά του: τη Νάπολη. Ξαναβρίσκει τα μέρη, ανακαλύπτει τους νέους κώδικες της πόλης και ένα παρελθόν που του τρώει τα σωθικά. Μερικά στοιχεία, όπως η ηλικιωμένη μητέρα του Φελίτσε φαίνονται φρέσκα και συγκινητικά. Άλλα όμως, όπως ο παπάς που παίζει όλη τη συνοικία στα δάχτυλα, δεν είναι καινούργια.

INFO

Είδος: Κωμωδία (113΄)

Χώρα: Ιταλία (2023)

Σκηνοθεσία: Μάριο Μαρτόνε

Παίζουν: Περφρανσέσκο Φαβίνο, Φρανσέσκο Ντι Λέβα, Τομάσο Ράνιο

Διανομή: Ama Films

===========================

Ξεκουράσου – Bed rest

Μετά από πολυετείς προσπάθειες για να κάνει οικογένεια, η Τζούλι Ρίβερς μένει έγκυος και μετακομίζει σε ένα νέο σπίτι με τον σύζυγό της κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα. Έχοντας λάβει ιατρική εντολή για υποχρεωτική ανάπαυση στο κρεβάτι όσο είναι έγκυος, αρχίζει να υποφέρει από μονοτονία και άγχος. Σύντομα, ιδέες για ύπαρξη φαντασμάτων στο σπίτι αρχίζουν να την επηρεάζουν, ξεσηκώνοντας τους δαίμονες του παρελθόντος της και αναγκάζοντας τους άλλους να αμφισβητήσουν την ψυχική της σταθερότητα. Παγιδευμένη και αναγκασμένη να αντιμετωπίσει το παρελθόν της και το υπερφυσικό, παλεύει για να προστατεύσει τον εαυτό της και το αγέννητο μωρό της.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου (90΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Λόρι Έβανς Τέιλορ

Παίζουν: Μελίσα Μπαρέρα, Γκάι Μπαρνετ, Έντι Ίνκσετερ, Σεμπάστιαν Μπίλινγκσλέι-Ροντρίγκεζ

Διανομή: The Film Group

===========================

Μπελ, ο δράκος και η πριγκίπισσα – Belle

Η Σούζου είναι ένα ντροπαλό, καθημερινό κορίτσι γυμνασίου που ζει σε ένα χωριό. Για χρόνια ήταν η σκιά τού εαυτού της. Μα, όταν μπαίνει στο «U», έναν απίστευτο εικονικό κόσμο, δραπετεύει στην διαδικτυακή της περσόνα, την Μπελ, μια πανέμορφη παγκοσμίου βεληνεκούς τραγουδίστρια. Ένα anime από την Ιαπωνία που μεταφέρει την ιστορία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», στην εποχή της virtual reality, μέσα από υπέροχα τραγούδια και μια συναισθηματική ιστορία.

INFO

Είδος: Animation, Περιπέτεια, Οικογενειακό (121΄)

Χώρα: Ιαπωνία (2021)

Σκηνοθεσία: Μαμόρου Χοσόντα

Μεταγλωττισμένο και υποτιτλισμένο

==========================

Η τριλογία του πολέμου (Επαν.)

Η τριλογία του πολέμου (Σβενιγκόρα, Άρσεναλ-Οπλοστάσιο, Γη) πραγματεύεται τη μεταμόρφωση της Ουκρανίας από μια κτηνοτροφική, φεουδαρχική κοινωνία σε βιομηχανικό σοσιαλιστικό κράτος. Τρεις ταινίες ύμνος στη φύση στη γη και στους εργάτες της. Τρία αριστουργήματα, ύμνος στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

INFO

Είδος: Ιστορικό, Δράμα

Χώρα: Σοβιετική Ένωση (1928 – 19300

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Ντοβζένκο.

Διανομή: αποκλειστικά στο Studio new star art cinema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ