Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η πόλη άντεξε παρά τη σφοδρότητα της βροχής

Αιχμές σε στελέχη της αντιπολίτευσης οι οποίοι “συνελήφθησαν” «… να τρέχουν την ώρα της βροχής με τα κινητά τους τηλέφωνα και να προσπαθούν μάταια να εκμεταλλευθούν τη βροχόπτωση για να χτίσουν το πρόσκαιρο και ψεύτικο αφήγημα τους, φωτογραφίζοντας μόνο ότι θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα του Δήμου μας», άφησε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αττική.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η έντονη βροχόπτωση κατά την οποία έπεσαν 38 χιλιοστά νερού σε διάστημα μισής ώρας θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και κλειστούς δρόμους όπως έγινε σε πολλές περιοχές της χώρας. Η πόλη μας όμως άντεξε και πάλι!».

Όπως σημειώνεται, αυτό οφείλεται σε σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών του Δήμου που, βλέποντας από προηγούμενες χρονιές την ένταση των φαινομένων, φρόντισε για τα ακόλουθα:

-Φέτος για πρώτη φορά, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου στελεχώνεται από 18 μόνιμα στελέχη το χειμώνα σε αντίθεση με τα 4 που διέθετε μέχρι πέρυσι.

-Μαζί με τους εθελοντές και το σύνολο του δημοτικού στόλου, η υπηρεσία ήταν επί ποδός πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φαινόμενο, ώστε να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

-Το σύνολο των φρεατίων της πόλης ήταν καθαρισμένα από τον εργολάβο ο οποίος παρέδωσε την εργασία του πριν από έναν μήνα, ενώ όλες οι σχάρες απορροής είχαν καθαριστεί από συνεργεία του Δήμου.

-Ο μεγάλος αγωγός του Λυκορέματος στη Βούλα λειτούργησε μετά την απόφραξη και τον καθαρισμό που έγινε το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Δήμου και την βοήθεια των οχημάτων και συνεργείων της Περιφέρειας.

-Κατά τη διάρκεια του φαινομένου, 8 συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και των υπόλοιπων υπηρεσιών του Δήμου φρόντισαν να καθαρίζονται συνεχώς οι σχάρες που είχαν εκ νέου βουλώσει από φερτά υλικά.

«Αποτέλεσμα της ετοιμότητας του Δήμου ήταν να μην δεχτούμε κλήση για καμία απάντληση υδάτων από κανένα σπίτι ή κατάστημα της πόλης και παρά το γεγονός ότι η πόλη μας δέχτηκε από τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού στο λεκανοπέδιο, σημειώθηκαν τα λιγότερα προβλήματα όπως άλλωστε μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε από τα δελτία ειδήσεων. Επίσης, να μην διακοπεί η κυκλοφορία σε κανένα δρόμο και μέσα σε περίπου μία ώρα μετά την έντονη βροχόπτωση, τα νερά να έχουν αποστραγγιστεί πλήρως από το αντιπλημμυρικό δίκτυο της πόλης και η πόλη να λειτουργεί κανονικά. Αυτά τα θεωρούμε αυτονόητα για έναν σύγχρονο Δήμο και χρέος μας να τα εξασφαλίζουμε», σημειώνεται.

Τέλος, πρόσθεσε ότι κανένα σχολείο της πόλης δεν έκλεισε νωρίτερα, ενώ την ώρα που σχόλασαν οι μαθητές το οδικό δίκτυο είχε αποστραγγίξει και κανένα παιδί δεν κινδύνεψε φεύγοντας από το σχολείο.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ