Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη – Θώδας στις κατασκηνώσεις των Ουκρανών προσφύγων στη Ραφήνα

Τις κατασκηνώσεις φιλοξενίας των Ουκρανών προσφύγων στην Ραφήνα, επισκέφθηκε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη που έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Ζωγράφου Β. Θώδα και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη.

Η υφυπουργός και ο δήμαρχος Ζωγράφου συζήτησαν με τους εκδιωγμένους από τον πόλεμο για την πορεία των προβλημάτων που αντιμετώπισαν την πρώτη περίοδο της παραμονής τους στη χώρα μας, όπως και όσα επιπλέον πρέπει να γίνουν και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν.

Επίσης, η κυρία Βούλτεψη τους ενημέρωσε για το Πρόγραμμα Helios, το οποίο είναι πρόγραμμα υποστήριξης στέγασης και ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζωγράφου τους διαβεβαίωσε πως είναι πάντα δίπλα τους και πως θα συμβάλλει, ώστε να γίνει η πλήρης ένταξη και ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.

Οι οικογένειες των φιλοξενουμένων είχαν ετοιμάσει ένα γεύμα με… ουκρανικό άρωμα για να τους ευχαριστήσουν και όπως είπαν ευγνωμονούν τόσο τη Δημοτική Αρχή Ζωγράφου, όσο και την ελληνική κυβέρνηση για όλα όσα έχουν κάνει.

Όλες οι ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ