Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Ψήφισμα ενάντια στο «σφράγισμα» του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Ψήφισμα «μπροστά στο επιχειρούμενο “σφράγισμα” του ΕΑΚΝ (σσ Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητος) Αγίου Κοσμά» κατέθεσαν οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και σε Δήμους της Αττικής. Το ψήφισμα κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και στα Δημοτικά Συμβούλια Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Μοσχάτου- Ταύρου. Με αυτό ζητούν από τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν θέση, εντάσσοντάς το στη θεματολογία των συνεδριάσεών τους που είναι προγραμματισμένες τις αμέσως επόμενες ημέρες, είτε και με έκτακτη συνεδρίασή τους.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το τελευταίο διάστημα δρομολογείται με ταχείς ρυθμούς η έξωση των αθλητών και των σωματείων τους από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμάς.

Τελευταία πράξη αποτελεί η ανακοίνωση εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΑΚΝ όπου ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα 13/2/2023 σφραγίζεται η κεντρική είσοδος και η ότι είσοδος στον χώρο του συγκροτήματος των ξενώνων ”… θα επιτρέπεται μόνο στους αθλητές- αθλήτριες που πρέπει να αναλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και ύστερα από έγγραφη υποβολή αιτήματος προς το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά”. (επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα).

Δηλώνουμε την αντίθεση μας σ’ αυτή την εξέλιξη, που δίνει την ”χαριστική βολή” στη λειτουργία και προσφορά χρόνων του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμάς.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των αθλητών, των δρομέων, γυμναστών, προπονητών, των Αθλητικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, των σωματείων εργαζομένων και των μαζικών φορέων δήμων της Αττικής, που διεκδικούν:

– Να σταματήσει η έξωση των αθλητών, των Σωματείων και των Ομοσπονδιών τους από το ΕΑΚΝ του Αγ. Κοσμά.

– Τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά.

– Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά να είναι ανοιχτό για τους αθλητές, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, τους δρομείς, τους κατοίκους της περιοχής και όλης της Αττικής.

– Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όλων των αθλητών και των ασκούμενων. Να μην διαταραχτεί η προπονητική διαδικασία και το καθημερινό τους πρόγραμμα. Καμιά οικονομική επιβάρυνση για τις Ομοσπονδίες.

– Να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του ΕΑΚΝ».

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών για την έξωσή του από τον Άγιο Κοσμά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ