Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα δωρεάν οδοντιατρικού ελέγχου σε παιδιά

Πρόγραμμα δωρεάν οδοντιατρικού ελέγχου σε παιδιά της Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου και στα Ειδικά Σχολεία, οργανώνει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με Εθελοντές Οδοντιάτρους από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και την κινητή Μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ο έλεγχος για τα παιδιά της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στην κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού που θα είναι σταθμευμένη στη είσοδο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής (Αλεξιουπόλεως27, Αργυρούπολη).

Θα ακολουθήσουν οι έλεγχοι στα Ειδικά Σχολεία ως εξής:

➢ 27 Μαρτίου 2023, Ειδικό Σχολείο Εγκεφαλικής Παράλυσης «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ»
➢ 31 Μαρτίου 2023, Ειδικό Σχολείο Κωφών & Βαρήκοων
➢ 5 Απρίλιου 2023, Ειδικό Σχολείο «ΑΜΥΜΩΝΗ»
➢ 6 Απρίλιου 2023, Ειδικό Σχολείο «Καλός Σαμαρείτης»

Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει έλεγχο των δοντιών για τερηδονικές βλάβες, εξέταση της σύγκλησης των δοντιών με παραπομπή σε ορθοδοντικό όταν κριθεί απαραίτητο και εκπαίδευση των παιδιών ώστε να καθιερώσουν σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής.

Το Δελτίο Εξέτασης θα δίνεται σε κάθε εξεταζόμενο. Τα προσωπικά δεδομένα που θα αναγράφονται θα τηρούνται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για δύο έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2132026090.

Δθαβάστε επίσης: Συνεργασία με ΕΨΕΠΑ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ