Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Α. Κονδύλης: Αρχίζουν έργα ύψους 15.000.000 ευρώ στον Άλιμο

Ώριμα για να ξεκινήσουν είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρεάς Κονδύλη έργα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη, που θα βελτιώσουν, τόσο τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, όσο και την ποιότητα ζωής των δημοτών, με παρεμβάσεις στην ενίσχυση της αστικής κινητικότητας και της ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου.

Αναφερόμενος στα έργα που ήδη υλοποιούνται, αλλά και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί, ο Ανδρέας Κονδύλης μίλησε στο δημοτικό Συμβούλιο, για το νέο Δημαρχείο, τον ποδηλατόδρομο, αλλά και την πράσινη πολιτιστική διαδρομή που θα δώσουν πνοή στην πόλη.

Τα έργα αυτά, κόστους 15 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν τμήμα των δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομ. ευρώ που βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης, ή οι μελέτες τους είναι αρκετά ώριμες προκειμένου να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος  Αλίμου είπε: «… φέτος έχουμε μιλήσει για 40 εκατομμύρια ευρώ έργα που θα ξεκινήσουν φέτος. Από αυτά είναι σε φάση μεγάλης ωριμότητας το νέο Δημαρχείο Αλίμου για το οποίο εκδόθηκε η νέα αναθεωρημένη άδειά του και θα προχωρήσει η δημοπράτησή του. Υπεγράφη η σύμβαση για την πράσινη πολιτιστική διαδρομή, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τον ποδηλατόδρομο και για το οδικό δίκτυο που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Μιλάμε για έργα, συνολικού κόστους 15 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκινάνε να υλοποιούνται. Έχουμε έργα που αμέσως ακολουθούν και θα μπουν σε υλοποίηση όπως είναι το νέο κλειστό γήπεδο. Ένα έργο 5 εκ. και ακολουθούν και άλλα που φτιάχνουν αυτό το πακέτο των 40 εκ. που με πολύ κόπο έχουμε εξασφαλίσει από διάφορες πηγές χρηματοδότησης. Είναι μεγάλα έργα πνοής που βελτιώνουν θεαματικά την καθημερινότητα και τις υποδομές στην πόλη μας».

Διαβάστε επίσης: Ημέρα υγείας και άθλησης την Παρασκευή στην “Ακτή του Ήλιου”

Ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ