Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Συνεχίστηκε η ένταση κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ

Με κατηγορίες για απεργοσπασία από την πλευρά της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Παναγιώτας Δήμου προς τη δημοτική Αρχή Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησε το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Σήμερα κάνουμε δημοτικό συμβούλιο ενώ έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία και μάλιστα αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους για τους οποίους έχει γίνει το θέμα εδώ στον Άγιο Δημήτριο. Μη άσκηση έφεσης ένδικων μέσων, κλήτευση σε απολογία, απεργία των εργαζομένων… Κύριοι της δημοτικής Αρχής με ευθύνη σας κάνετε απεργοσπασία αυτή τη στιγμή», είπε η κυρία Δήμου.

Στη συνέχεια επανέφερε προς συζήτηση το θέμα του ειδικού σχολείου, το οποίο είχε προκαλέσει ένταση την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαρ. Μπέλλος αρνήθηκε να το φέρει προς συζήτηση μετά την αρνητική απόφαση της πλειοψηφίας του Σώματος.

«Έχετε ευθύνη με αυτό που έγινε στο ειδικό σχολείο και όσο και να προσπαθείτε δεν θα κρυφτείτε. Δεν θα προχωρήσουμε αν δεν συζητήσουμε το ειδικό σχολείο», φώναξε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταγγέλλοντας παράλληλα την παρουσία αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο με πρόφαση την κινητοποίηση γονιών παιδιών με αναπηρία.

Απαντώντας, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου είπε ότι ζήτησε και η ίδια, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την ύπαρξη της αστυνομίας στο χώρο, την απομάκρυνσή της, ενώ ο κ. Μπέλλος κάλεσε την κυρία Δήμου να μην δημιουργεί εντυπώσεις.

«Δεν ανέχομαι από κανέναν να αφήνει μομφή ότι η παρούσα διοίκηση κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις για να λύσει μία δημοκρατική διαδικασία όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο – αυτά γίνονταν άλλες εποχές και γνωρίζετε πότε, γιατί ήμασταν κάποιοι σε αυτά τα έδρανα εκείνη την περίοδο. Μακριά από εμάς όλη αυτή η σπέκουλα που επιχειρείται», είπε με έμφαση η δήμαρχος.

Η κυρία Ανδρούτσου επισήμανε ότι το θέμα που έχει προκύψει με το ειδικό σχολείο είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα τεθεί στην προ ημερησίας για συζήτηση. «Επειδή ούτε κρυβόμαστε, ούτε συρόμαστε… Βάλτε το καλά στο μυαλό σας ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά», ανέφερε η κυρία Ανδρούτσου, σημειώνοντας ότι «ένα θέμα εισάγεται στην ημερήσια διάταξη όταν μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις. Το θέμα που έχει προκύψει με το ειδικό σχολείο είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε στην προ ημερησίας και να εκπροσωπηθούν οι φορείς».

Διαβάστε επίσης: Ένταση στο Δ.Σ. για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Διεκόπη η συνεδρίαση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ