Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά: Επίθεση στη κυβέρνηση για κόμμα Κασιδιάρη

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, μέσω του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της παράταξης επισημαίνει πως “το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρειάστηκε να αλλάξει για 2η φορά την κατ’ όνομα “τροπολογία Κασιδιάρη”, αποκαλύπτει τη γελοιοποίηση των τυχοδιωκτικών της παιχνιδιών με τον εκλογικό νόμο” .

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρειάστηκε να αλλάξει για 2η φορά την κατ’ όνομα «τροπολογία Κασιδιάρη», αποκαλύπτει τη γελοιοποίηση των τυχοδιωκτικών της παιχνιδιών με τον εκλογικό νόμο.

Προηγήθηκε η βασική τροπολογία, που φαινομενικά μόνο αφορά τους φασίστες, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αυθαίρετη και αντιδημοκρατική διάταξη απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, που εισάγει το φρονηματικό έλεγχο από το δικαστικό μηχανισμό και κυρίως στοχεύει να αποτελέσει όπλο στην κρατική φαρέτρα για αντικομουνιστικές και αυταρχικές μεθοδεύσεις. Τώρα έρχεται και 2η τροπολογία, μετά τα κόλπα των ναζιστών εγκληματιών με μπροστινό το Αρεοπαγίτη Αν. Κανελλόπουλο, που προβλέπει ότι την απόφαση θα λάβει η σύνθεση όλων των δικαστών του Τμήματος, που θα συλλέγει στοιχεία για τον έλεγχό της από τις «αρχές».

Πρόκειται για τραγέλαφο και ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποκάλυψαν, εξάλλου, ότι ο φασισμός και η ναζιστική ιδεολογία έχουν φίλους και νοσταλγούς μέσα στον πιο σκληρό κρατικό μηχανισμό, το δικαστικό σώμα. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τους γνωστούς θύλακες των ναζιστών στην αστυνομία και τα σώματα καταστολής.

Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση αναφορικά με τα ναζιστικά μορφώματα, είναι να τους υφαρπάξει τις ορφανές ψήφους των αμετανόητων φασιστών, ψηφοφόρων της ΧΑ. Με τους χειρισμούς της και την εκμετάλλευση των αντιφασιστικών αισθημάτων του λαού, που με τους αγώνες του έστειλε την εγκληματική συμμορία της ΧΑ στα τσακίδια, θα καταλήξει να διαφημίζει τον εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη και τα ναζιστικά απομεινάρια.

Απαιτείται επαγρύπνηση από το λαϊκό κίνημα και τη νεολαία για να χτυπηθεί η προσπάθεια του φασισμού να σηκώσει κεφάλι, στους δρόμους, στις γειτονιές, στην κοινωνία. Αλλά και να για οριοθετηθεί  η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, αυτή της καταστολής και του βαθέως κράτους, που αφήνει τις φασιστικές συμμορίες να χτυπούν ανενόχλητες τόσα χρόνια, νεολαίους, αγωνιστές, μετανάστες, αντιφασίστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ