Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Αναζητώντας τα χνάρια των Φιλελλήνων στην καρδιά της Αθήνας

Το Μουσείο Φιλελληνισμού συμμετέχει αυτό το Μάιο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να εμπλουτιστεί ο πολιτιστικός χάρτης της πρωτεύουσας μέσα από την ανάδειξη της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς.  

Το Μουσείο Φιλελληνισμού σε συνεργασία με το Athens City Festival, διοργανώνει ανοιξιάτικους περιπάτους με ζωντανή ξενάγηση στην πόλη για την ανάδειξη του νέου Μνημείου των Φιλελλήνων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ιδίαις δαπάναις η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον ΦιλελληνισμόΜέσα από τη χάραξη ανοιξιάτικων πολιτιστικών διαδρομών, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν μία διαφορετική πλευρά της ιστορικής Αθήνας και θα ταξιδέψουν 200 χρόνια πίσω, στις αρχές του 19ου αιώνα και την περίοδο της Επανάστασης. Το μαρμάρινο Μνημείο, που θα εγκαινιασθεί μέσα στο 2023, απεικονίζει μία σανδαλιζόμενη Νίκη και αναγράφονται σε αυτό τα ονόματα 2.000 Φιλελλήνων που έδρασαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Επανάσταση του 1821, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες ή ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας. 

 

Οι περίπατοι θα λάβουν χώρα στις 7 και 14 Μαΐου, θα είναι πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος με σημεία-σταθμούς μέσα στην πόλη έχοντας ως κοινό παρονομαστή την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας και του Φιλελληνικού κινήματος. Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων και αφετηρία της διαδρομής θα είναι στην πλατεία Μανού Ραλλούς, έξω από τη Ρωσική εκκλησία επί της οδού Φιλελλήνων. Το σημείο λήξης τοποθετείται μπροστά στο Μνημείο Φιλελλήνων, στον προαύλιο χώρο του Πολεμικού Μουσείου, επί της οδού Ριζάρη. Ώρα έναρξης στις 12:00 μ.μ. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανοιξιάτικων αυτών περιπάτων, οι συμμετέχοντες θα φορούν ακουστικά για την καλύτερη παρακολούθηση της ξενάγησης που θα πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο από τον οδηγό και εμψυχωτή της ομάδας. Στόχος των δράσεων αυτών, είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι συμμετέχοντες την πόλη της Αθήνας και μέσα από την ιστορική αναδρομή, να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους στο εθνικό, ιστορικό και κοινωνικό συνεχές.  

Δηλώστε συμμετοχή με email στο info@phmus.org αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία του περιπάτου. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Athens City Festival ακολουθήστε το σύνδεσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ