Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Ημερίδα για τους κινδύνους του διαδικτύου

Τις παγίδες και τους κινδύνους που κρύβει ο κόσμος του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έχει αντικείμενο η Ημερίδα που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου ΓΕΛ Ηλιούπολης.

Η ημερίδα που διοργανώνεται από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το CSI Institute, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης των μαθητών των σχολείων της πόλης και είναι προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας, εξαπάτησης, του εκφοβισμού, αλλά και της εξάρτησης.

Οι μαθητές εξοικειώνονται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας με την εκπαίδευση των δέκα κανόνων του Διαδικτύου που πρεσβεύει το Ινστιτούτο, στα social media, τους κανόνες εμπλοκής και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως και στον κίνδυνο εθισμού στο Διαδίκτυο και στα online video games.

Εκτός από τα παραπάνω, θίγονται -μεταξύ άλλων- θέματα όπως εκφοβισμός (bullying και cyberbullying) και κακοποίηση (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Διαβάστε επίσης: «Δράσεις για όλους» την Κυριακή 30 Απριλίου στο Άλσος Καλαβρύτων

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ