Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

1ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας: Μία διήμερη γαστρονομική γιορτή στην πόλη

Με την συμμετοχή συλλόγων από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας,  που θα παρουσιάσουν στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα, θα πραγματοποιηθεί από 6 – 7 Μαΐου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης το 1ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας.

Η εκδήλωση θα γίνει με τη συμμετοχή εννέα Πολιτιστικών Συλλόγων της Ηλιούπολης, που αντιπροσωπεύουν διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, ενώ στόχος της είναι να προβληθούν και να γίνουν ιδιαίτερα γνωστά τα προϊόντα της κάθε περιοχής.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του κάθε Συλλόγου, υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Οι Σύλλογοι που συμμετέχουν: Αρκάδων, Αρμεναίων Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, Aιτωλοακαρνάνων «Αγία Ελεούσα», Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας «Αγία Παρασκευή», Ηπειρωτών, Θεσσαλών «Ν. Πλαστήρας», Κερκυραίων «οι Φαίακες», Κρητών και Λευκαδίων «η Φανερωμένη».

Αναφερόμενος στη διήμερη γαστρονομική γιορτή ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε: «Είναι μία μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, πρέπει να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να έρθουν όλοι! Στόχος μας να γίνει θεσμός. Σας περιμένουμε!»

Διαβάστε επίσης: Θεατρική παράσταση αλληλεγγύης και αγάπης στο Δημαρχείο

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ