Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πέθανε η γλύπτρια Νέλλα Γκόλαντα

Την τελευταία της πνοή στα 82 της χρόνια άφησε η διεθνώς καταξιωμένη γλυπτρια αστικού τοπίου Νέλλα Γκόλαντα που έχει φιλοτεχνήσει έργα, μεταξύ των οποίων η Πλατεία Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου (1976–1982), η γλυπτή Προκυμαία Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο (1984–1986), το γλυπτό Θέατρο Αιξωνής στη Γλυφάδα (1984–1992).

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο ηθοποιός Βαγγέλης Κολώνας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Για την απώλεια της ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σε ανάρτησή του αναφέρει: «Έφυγε από κοντά μας η σπουδαία γλύπτρια πολεοδομικού τοπίου Νέλλα Γκόλαντα. Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στο Παλαιό Φάληρο με το έργο της “Η Κεντρική Πλατεία Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο” (1976 – 1978) καθώς και η φυσική προέκτασή της προς τη μεριά της θάλασσας “Η Γλυπτή Προκυμαία Φλοίσβου” (1984 – 1986).

Η κεντρική πλατεία της πόλης μας μάλιστα, ήταν το πρώτο έργο που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την Ελλάδα το 1983 ως «ολική τέχνη», χώρους που αποτελούν «χρηστικά» έργα τέχνης, μπαίνουν στη ζωή μας και ανοίγουν διάλογο με τις ποιότητες του τοπίου με απροσδόκητο τρόπο. Καλό ταξίδι κα Νέλλα. Σας ευχαριστούμε».

Διαβάστε επίσης: Παρουσιάζεται το βιβλίο SILENTIUM στον Πολυχώρο του Δημαρχείου

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ