Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Η Όπερα της Πεντάρας» έρχεται στον Άγιο Δημήτριο

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου παρουσιάζει την παράσταση «Η Όπερα της Πεντάρας» σε απόδοση, διδασκαλία και σκηνοθεσία της Γεωργίας Αθανασιάδου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 27 και 28 Μαΐου, καθώς και στις 3 και 4 Ιουνίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και ώρα 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο μας μεταφέρει στον εγκληματικό υπόκοσμο των προαστίων του Λονδίνου. Ο Ιωανάθαν Ιερεμίας Πήτσαμ στήνει μια κερδοφόρα επιχείρηση όπου μεταμορφώνει υγιείς ανθρώπους σε σακάτηδες και στέλνοντας τους να ζητιανέψουν εκμεταλλεύεται τη συμπόνια των εύπορων ανθρώπων. Στον εγκληματικό κόσμο του Λονδίνου έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό αντίπαλο, τον Μακήθ. Ο Μακήθ παντρεύεται την κόρη του Πήτσαμ, Πόλυ. Ο Πήτσαμ, θορυβημένος από αυτό το γάμο, αρχίζει πόλεμο μέχρις εσχάτων εναντίον του Μακήθ. Τελικά ο Μακήθ θα γλιτώσει παρά τρίχα την κρεμάλα και το έργο θα έχει ένα αίσιο τέλος.

«Η Όπερα της Πεντάρας» είναι ένα μουσικό έργο του εμβληματικού Γερμανού συνθέτη Κουρτ Βάιλ σε λιμπρέτο του Μπέρτολτ Μπρεχτ και πρόκειται για μεταφορά του αγγλικού έργου του 18ου αιώνα «Η Όπερα του Ζητιάνου» του Τζον Γκέι. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το 1928 στο Βερολίνο ενώ έκτοτε σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες και παίζεται τόσο σε θέατρα όσο και στον κινηματογράφο και την όπερα.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με τη Σοφία Νινιού

Ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ