Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Η Χριστιανική Δημοκρατία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου:

  1. Στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, η λαϊκή ψήφος, είτε κατευθύνθηκε σε κόμματα συστημικά, με μεγάλο κερδισμένο το κυβερνητικό κόμμα, είτε στην αποχή, η οποία άγγιξε το 40%. Σε αυτό συντέλεσε η ψευδαίσθηση της επιβίωσης και της «σιγουριάς» με βάση την ακολουθούμενη πορεία της χώρας, η οποία εμφανίζεται ως «μονόδρομος» από το πολιτικό σύστημα, αλλά και στο νέου τύπου ιδιόμορφο σύστημα πελατειακών σχέσεων που έχει εγκαθιδρύσει η απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ (βραχύχρονες συμβάσεις εργασίας, επιδοματική πολιτική κ.ά.). Εξακολουθεί όμως να καταγράφεται και η απογοήτευση μεγάλης μερίδας του εκλογικού σώματος (39%), η οποία καταφεύγει στην αποχή και δεν έχει ακόμα εκφραστεί με θετική ψήφο.
  2. Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, μετά από πολυετή αποχή, μετείχε για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία μέσω του συνασπισμού κομμάτων «Πολιτική Πρωτοβουλία» στη βάση σαφών προγραμματικών αρχών και προτεραιοτήτων.

  1. Παρατηρήθηκε και πάλι το φαινόμενο να λείπουν ψηφοδέλτια συνδυασμών που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία από εκλογικά τμήματα, ανάμεσα σε αυτά και της «Πολιτικής Πρωτοβουλίας» ή να δίνονται επιλεκτικά πακέτα μόνο ορισμένων ψηφοδελτίων στους ψηφοφόρους.
  2. Το αποτέλεσμα στις 49 περιφέρειες όπου υπήρχε ψηφοδέλτιο δεν μας ικανοποιεί. Ούτε όμως και μας απογοητεύει. Τα κύρια αίτια της χαμηλής επίδοσής μας εντοπίζονται στην έλλειψη μέσων και χρόνου προετοιμασίας σε σχέση με την παρούσα συγκυρία καθώς και η πολύ χαμηλή έως μηδενική προβολή μας από τα ΜΜΕ οπότε και η διάδοση των θέσεών μας στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία ήταν μηδαμινή. Ακόμη πρέπει να επισημανθούν και να διορθωθούν λάθη και αστοχίες. Να κρατήσουμε ό, τι ωφέλιμο και θετικό αποκομίσαμε. Να έρθουμε σε επαφή και να συσπειρώσουμε όλες και όλους που μας στήριξαν στον εκλογικό αγώνα. Η προεργασία που έγινε τώρα, να αποτελέσει τη «μαγιά» για μια σταθερή παρουσία της ΧΔ στην εκλογική διαδικασία.
  3. Για να μπορέσουν να έχουν φωνή οι πολίτες που απέχουν. Και να συμβάλουμε προκειμένου να καταγραφεί η εναλλακτική μας πρόταση απέναντι στον ακολουθούμενο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Να προβάλλεται ευρύτερα το Κίνημα και τα μέλη και οι φίλοι του να συσπειρώνονται με ολοκληρωμένη διέξοδο για συμμετοχή στα κοινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ