Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Έξι καλλιτέχνες μιλούν για την προσφορά αίματος – Το μήνυμα της υπουργού

Ένα σπουδαίο σποτ για την προσφορά αίματος και πλάσματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου), κυκλοφόρησε ο Δήμος Καλλιθέας.

Έξι καλλιτέχνες μιλούν γι’ αυτή τη βαθιά αλτρουιστική πράξη που χαρακτηρίζεται από αγάπη, προσφορά και ανιδιοτέλεια. To σποτ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό το Facebook ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ευχαριστώντας τους εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν κάθε φορά τις αιμοδοσίες του Δήμου.

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), αφού την ημέρα αυτή γεννήθηκε ο αυστριακός Καρλ Λαντστάινερ – ο γιατρός που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930.

Έτσι, την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης, ο οποίος μέσα από την πράξη του προσφέρει το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια τη ζωή.

Το μήνυμα της υπουργού Υγείας

Με αφορμή την Ημέρα, η υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε τα ακόλουθα: «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο δώρο αγάπης και ζωής που θα μπορούσαμε να κάνουμε στους συνανθρώπους μας. Οι αιμοδότες δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια ώστε να σωθούν οι συνάνθρωποί μας, βοηθούν και τους εαυτούς τους. Αυτό συμβαίνει επειδή από μελέτες έχει βρεθεί ότι όταν δίνουμε τακτικά αίμα μπορούμε να ωφεληθούμε και εμείς οι ίδιοι, καθώς έχουμε μικρότερες επιπτώσεις από τα νοσήματα».

Διαβάστε επίσης: Αιμοδοσία: Μια μικρή πράξη με μεγάλη επίδραση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ