Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά: Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός για γέλια και για κλάματα

“Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της βίας στο ποδόσφαιρο” αναφέρει μεταξύ άλλων στην “αιχμηρή” ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστεράς, με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη περί «οπαδικής βίας» και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τη συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ- ΑΑ

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα, η κυβέρνηση, και ο πρωθυπουργός προσωπικά, είναι μόνο για γέλια.

Έχουμε την δολοφονία ενός νέου παιδιού από τις ορδές των φασιστών οπαδών από την Κροατία, που κατάφεραν και διέσχισαν ανενόχλητοι όλη την ελληνική επικράτεια, αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο την πλήρη ανικανότητά του δεξιού επιτελικού κράτους.

Έχουμε την εξαφάνιση επί ημερών του πρωθυπουργού και την πλήρη κάλυψη του από τα ΜΜΕ με μοναδικό στόχο να μην χαλάσει το προφίλ του.

Έχουμε την πλήρη πολιτική κάλυψη των πολιτικά υπεύθυνων για την τραγωδία που ζήσαμε.

Έχουμε το επικοινωνιακό σόου της σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ και τους Προέδρους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας με θέμα την βία στα γήπεδα όπου δεν ακούστηκε τίποτα ουσιαστικό από κανέναν. (Πως να γινόταν άλλωστε)

Έχουμε την εξαγγελία μέτρων από τον Πρωθυπουργό που δεν ακουμπάνε στην ουσία του προβλήματος. Μέτρα που έχουν ξανά εξαγγελθεί, μη εφαρμόσιμα και αναποτελεσματικά.

Ο πρωθυπουργός όμως δεν είπε τίποτα για τις οργανωμένες φασιστικές, παραβατικές ομάδες που δρουν μέσα στους οργανωμένους φιλάθλους.

Δεν είπε τίποτα για «οργανωμένους στρατούς» στην υπηρεσία των ιδιοκτήτων προέδρων.

Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της βίας στο ποδόσφαιρο. Τέτοια μέτρα θα προϋπέθεταν την σύγκρουση με τα δίκτυα ολιγαρχών ιδιοκτητών – μαφίας- συνδέσμων- φασιστών, με τα οποία η κυβέρνηση όχι απλά δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση, αλλά τα αφήνει να δρουν ανενόχλητα. Εξάλλου οι ολιγαρχικές κορυφές αυτών των δικτύων αποτελούν το βασικότερο στήριγμα της πολιτικής της!

Τα μέτρα “αστυνόμευσης” και “αυστηροποίησης” των ποινών που εξαγγέλλονται δεν θα έχουν κανένα πραγματικό αποτέλεσμα. Εξάλλου τα ίδια μέτρα νομοθετούνται ξανά και ξανά όταν το ζήτημα “αθλητική βία” έρχεται στην επικαιρότητα: είναι ήδη νομοθετημένα μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπάνου στην Θεσσαλονίκη.

Θα αξιοποιηθούν αυθαίρετα και κατά το δοκούν από την ΕΛ.ΑΣ. και την κυβέρνηση, αποτελώντας ένα ακόμα βήμα κατασταλτικής σκλήρυνσης από την κυβέρνηση του “νόμου και της τάξης”. Μέτρα που θα δοκιμαστούν στον “πειραματικό σωλήνα” της “αθλητικής βίας” για να εφαρμοστεί στη συνέχεια νομιμοποιημένα σε άλλες όψεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ο περιορισμός δικονομικών δικαιωμάτων και η σκλήρυνση της ποινικής νομοθεσίας.

Στα πρότυπα των μέτρων της Θάτσερ μετά την τραγωδία στο Χίλσμπορο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο για το προφίλ της σαν κυβέρνηση του “νόμου και της τάξης”, άσχετα αν επέτρεψε σε 150 φασίστες να διασχίσουν οδικώς όλη την χώρα. Όπως και στην Αγγλία, το μόνο “αποτέλεσμα” που θα έχουν αυτά τα μέτρα θα είναι- στην καλύτερη – ο εκτοπισμός της βίας μακριά από τα γήπεδα και η “προστασία του ποδοσφαιρικού προϊόντος”, εις όφελος των κερδών των ολιγαρχών- ιδιοκτητών των ΠΑΕ. Όμως αυτό το “ποδοσφαιρικό προϊόν” θα κοστίζει πλέον πανάκριβα, όπως συνέβη στην Αγγλία, και όπως βλέπουμε να συμβαίνει και στην χώρα μας με τις εξωφρενικές αυξήσεις των εισιτηρίων διαρκείας- στα γήπεδα που έχει επιδοτήσει ο ελληνικός λαός! Επειδή όμως η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία, τα δίκτυα ολιγαρχών- μαφίας – συνδέσμων – φασιστών θα συνεχίσουν να υφίστανται τόσο ως μορφή “ρύθμισης” του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, όσο και ως εκλογική πελατεία.

Δυστυχώς όσο η εκάστοτε πολιτική ηγεσία δεν έχει το σθένος και την επιθυμία να δει την οπαδική βία ως κοινωνικό πρόβλημα, σε όλες του τις διαστάσεις, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και επιχειρηματικές, θα αρέσκεται μετά από κάθε τραγικό γεγονός, μετά από κάθε γεγονός οπαδικής βίας, να εξαγγέλλει μέτρα για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και το αποτέλεσμα να είναι για γέλια και δυστυχώς και για κλάματα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ