Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γρ. Κωνσταντέλλος για πλημμύρες: «Η αίσθησή μου είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε και πάλι ποιος θα κουβαλήσει το “μουτζούρη”»

Τον φόβο ότι η κεντρική διοίκηση της χώρας θα φωτογραφίσει και πάλι τους Δήμους, ως υπεύθυνους για τις μεγάλες καταστροφές που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο καιρό, εκφράζει ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα ετέθη στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία και του Δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο κ. Κωνσταντέλλος, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια εκ μέρους κάποιων στελεχών της Κεντρικής Διοίκησης αλλά και των Περιφερειών, να επιρρίψουν τις ευθύνες για την όποια φυσική καταστροφή συμβεί στην Επικράτεια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά βαθμού, δηλαδή στους Δήμους, παρουσιάζοντας τους ως την αρχή, τη μέση και το τέλος όλων των προβλημάτων.

Επίσης επισήμανε στην οργανωμένη προσπάθεια να εμπεδωθεί η άποψη ότι στις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού ο κεντρικός συντονισμός ήταν άψογος αλλά ότι οι Δήμοι δεν είχαν πράξει τα δέοντα σε επίπεδο πρόληψης.

«Με τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών πάλι, οι Δήμοι λάβαμε αίτημα την επομένη της εμφάνισης των πλημμυρικών φαινομένων, από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, εντός 48 ωρών να στείλουμε αναλυτικά στοιχεία για το πόσα φρεάτια και πότε καθαρίστηκαν, προκειμένου να διαφανεί αν κάναμε τη… δουλειά μας καλά και προφανώς να χτιστεί το ανάλογο αφήγημα.

Πολύ φοβάμαι ότι από πλευράς κεντρικής διοίκησης θα μας φωτογραφίσουν και πάλι, ως υπεύθυνους για τις μεγάλες καταστροφές που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο καιρό», τόνισε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και συνέχισε: «Η αίσθησή μου είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε και πάλι ποιος θα κουβαλήσει το “μουτζούρη” κι αυτό συνιστά μεγάλη αδικία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για τους Δήμους της Χώρας».

Διαβάστε επίσης: Αλώβητη βγήκε η πόλη από την επέλαση του «Daniel» – “Επί ποδός” η δημοτική Αρχή

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ