Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Χρήστος Βοσκόπουλος στην «Α»: «Έχουμε ρίξει τα μπετά. Τώρα θα γίνει το πανωσήκωμα»

«Χτίζουμε πάνω σε κάτι γερό», δηλώνει ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ» Χρήστος Βοσκόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου. Ο κ. Βοσκόπουλος τονίζει ότι το πρόγραμμά του «έχει αρχή, μέση και τέλος» και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις μεγάλες αστικές αναπλάσεις και δη αυτή του Σκοπευτηρίου και της πλατείας της πόλης. Όπως λέει, «η Καισαριανή αλλάζει και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την πορεία».


Κύριε Βοσκόπουλε, πως οδεύετε προς τις εκλογές; Διευρύνατε την παράταξή σας.

Η παράταξή μας νομίζω πέρασε το μεγάλο τεστ και απέδειξε περίτρανα ότι είναι η παράταξη των πολιτών της Καισαριανής, ανεξάρτητα από ιδεολογική τοποθέτηση. Είναι μαζί μας όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν. Θεωρώ ότι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που θα διαρρέουν τη βάση της πολιτικής του εγγύς μέλλοντος είναι η ανοιχτότητα, δηλαδή κατά πόσον είσαι ανοιχτός στη διαφορετικότητα, και η ανεκτικότητα, δηλαδή κατά πόσον μπορείς να δεχθείς την άλλη άποψη. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε ανοιχτοί. Αποτέλεσμα: ακόμη και μετά από περιόδους έντονης αντιπαράθεσης, εμείς με τους αντιπαρατιθέμενους – εν προκειμένω την παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ήρθαμε σε μία συμφωνία και αγαστή συνεργασία. Διότι εν τέλει ήταν κοινή παραδοχή ότι όσο σκληρή κριτική κι αν δεχόμασταν, επιτελείτο έργο τη δεδομένη περίοδο. Αναφέρομαι στη δύσκολη περίοδο του Covid-19 και μετά στην κουτσή θητεία μας των δύο χρόνων. Βέβαια, εκμεταλλευτήκαμε την περίοδο του Covid να κάνουμε μελέτες, να κάνουμε έργα και όπως είπα στην τελευταία μου ομιλία: «Μπορεί να θέλατε κάτι πιο συγκεκριμένο -λανθασμένα διότι δεν γίνεται 40 χρόνια ελλείψεων να τις καλύψω σε δύο, δυόμισι χρόνια – αλλά να είστε σίγουροι ότι έχουμε ρίξει τα μπετά. Το πανωσήκωμα θα γίνει σε αυτή τη θητεία».

Άρα, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την επομένη των εκλογών;

Συνεχίζουμε τα έργα που έχουμε ξεκινήσει, τις μεγάλες αστικές αναπλάσεις – στο μεγάλο έργο της ανάπλασης Σκοπευτηρίου και πλατείας έχουμε ήδη ανάδοχο – και τον φωτισμό της πόλης. Αυτά τα έργα υπακούν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό. Είναι μία ολόκληρη συλλογιστική ότι η Καισαριανή πρέπει να εκμεταλλευτεί τον χαρακτήρα της, την ταυτότητα και την ποιότητά της. Άρα, αυτό που έχει να δώσει είναι πολιτισμός, αναψυχή, περιβάλλον.
Για να μπορέσει να υποστηριχθεί αυτός ο σχεδιασμός, διαπιστώσαμε ότι χρειάζονται υποδομές. Πρέπει να φτιάξουμε τους δρόμους μας, πάρκινγκ, να έχουμε υποστηρικτικές δομές ώστε ο επισκέπτης να μένει. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να έρχεται κόσμος να φάει στην πόλη σου ή να περπατήσει και να κάνει κύκλους μέχρι να βρει να παρκάρει. Άρα αυτό μας επιβλήθηκε εκ των πραγμάτων ως προτεραιότητα.
Παράλληλα, φτιάχνουμε την οδική ασφάλεια, με τον δρόμο πάνω από την Κατεχάκη, την Καραμολέγκου, που ήταν δρόμος καρμανιόλα και βεβαίως ψηφιοποιούμε την Καισαριανή σε όλο το μήκος και το εύρος της.

Πείτε μου τρία, τέσσερα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Το πρώτο είναι η στάθμευση. Το δεύτερο είναι ο έλεγχος σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των υπηρεσιών. Έχουμε υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν έχουμε χέρια. Είναι φοβερό αυτό. Επίσης, δεν έχουμε χρήματα. Η Καισαριανή είναι μία μικρή πόλη η οποία έμεινε μόνη της, ως αυτόνομος Δήμος για λόγους ιστορικότητας, αλλά δεν έχει βοηθηθεί. Δεν έχει υποδομές, δεν έχει αγορά, περιμένουμε από το κράτος… Μαθαίνω τώρα ότι καταργούν και τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων. Που θα πάει αυτό; Θα είμαστε μονίμως εξαρτώμενοι; Δεν λειτουργεί αυτό. Η Δημόσια Διοίκηση πάσχει στο έπακρο με έμφαση στον αδύναμο κρίκο που είναι πόλεις μικρομεσαίες σαν την Καισαριανή.

Θα μπορούσε δηλαδή να συνενωθεί με άλλον Δήμο;

Βεβαίως και το λέω ευθαρσώς. Με Δήμο, όπως είναι ο Βύρωνας π.χ., που έχει την ίδια ανθρωπογεωγραφία. Για παράδειγμα, το Παγκράτι υπάγεται στην Αθήνα. Έπαψε να είναι Παγκράτι; Η περιοχή έχει όνομα, έχει ιστορία, δεν μπορεί να την πειράξει κανείς.

Πως θέλετε να δείτε την πόλη σας στο τέλος της πενταετίας;

Να έχει απαντήσει στην αναγκαιότητα να υπάρχουν βασικές υποδομές και από εκεί και πέρα να έχει γίνει μία ανασυγκρότηση των δομών, να λειτουργεί σωστά ο Δήμος έχοντας αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους πολίτες. Αυτά που πρέπει να γίνουν, γίνονται με έργο, όχι μόνο με δηλώσεις. Κακά τα ψέματα, ζούμε σε μία κοινωνία η οποία πάσχει από έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς και έχει χαμηλές προσδοκίες. Ο πολίτης θα κληθεί στις εκλογές να απαντήσει στο εξής δίπολο: τον συγκεκριμένο υποψήφιο τον εμπιστεύομαι, έχει το σεβασμό μου; Αν απαντήσει θετικά, θα δώσει πίστωση χρόνου. Το πρόγραμμά μου έχει αρχή, μέση και τέλος. Από την προηγούμενη θητεία μέχρι σήμερα χτίζουμε πάνω σε κάτι γερό και θεωρώ ότι υπάρχει στον κοινό νου της πόλης ότι ακόμη και με δυσκολίες και με αστοχίες κάποιες φορές, έχουμε χαράξει μία πορεία που είναι ορατή. Με λίγα λόγια η Καισαριανή αλλάζει και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την πορεία.

Το ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης με τη ψήφο του σ’ αυτές τις εκλογές θα είναι: Ψηφίζουμε ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ και η Καισαριανή συνεχίζει να προχωρά μπροστά και καταψηφίζουμε τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και τους συνεργάτες τους!

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ