Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Νίκος Τσιλίφης στην «Α»: «Θέλω να κάνω την πόλη μου σύγχρονη, καθαρή, ζωντανή και πιο πράσινη»

Την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, διεκδικώντας τη θέση του δημάρχου Δάφνης – Υμηττού, έχει ανακοινώσει ο Νίκος Τσιλίφης, έως πρότινος αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου αναφέρει ότι έλαβε αυτή την απόφαση, εξαιτίας λαθών και παραλείψεων της υφιστάμενης Δημοτικής Αρχής.

Κύριε Τσιλίφη, έχετε μεγάλη πορεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Μέχρι τον Μάρτιο ήσασταν αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού και τώρα διεκδικείτε τη θέση του δημάρχου. Πως πήρατε αυτή την απόφαση; Έχετε εντοπίσει προβλήματα, λάθη;

Βεβαίως και αυτός είναι ο βασικός λόγος που διεκδικώ τη διοίκηση του Δήμου, μαζί με την ομάδα που έχω δημιουργήσει. Το πρώτο και κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας είναι η καθαριότητα. Τα τελευταία χρόνια έχει πάει αρκετά πίσω και γι’ αυτό πιστεύω ότι οι κάτοικοι θέλουν μια αλλαγή. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο ελλιπής οδοφωτισμός. Δεν έχουν εφαρμοστεί σύγχρονες μέθοδοι, ανάλογες με αυτές που βλέπουμε σε άλλους Δήμους, όπως είναι η τοποθέτηση Led. Επίσης, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα έλλειψης ελεύθερων χώρων.

Ωστόσο, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ο Δήμος σας είναι πυκνοκατοικημένος και ως εκ τούτου δεν είναι εύκολη η δημιουργία ελεύθερων χώρων.

Ισχύει αλλά και το δικαίωμα του παιδιού στο παιχνίδι δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Ο Δήμος πρέπει να βρει λύσεις. Οι παιδικές χαρές που έχουμε είναι σε θλιβερή κατάσταση. Είναι παλιές και κακοσυντηρημένες. Μάλιστα, έχουν και επικίνδυνα σημεία κάτι το οποίο για μένα είναι το σημαντικότερο. Η πλατεία Τσαλαγνίδη που βρίσκεται στην περιοχή της Δάφνης είναι σε κατάσταση εγκατάλειψης, οπότε πραγματικά υπάρχει μείζον θέμα ελεύθερων χώρων όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ηλικιωμένους οι οποίοι για εμάς δεν θεωρούνται απόμαχοι της ζωής. Οι ηλικιωμένοι είναι οι άνθρωποι που τερμάτισαν τον επαγγελματικό τους βίο και έχουν δικαίωμα να απολαύσουν τη ζωή τους.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα σχολικά κτίρια στην περιοχή;

Τα Σχολεία στον Δήμος μας σε αντίθεση με τα κτίρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών έχουν κάποιο βαθμό παλαιότητας. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια ήταν επισκευές και όσο μπορούσαμε κάποια πράγματα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Μας ενδιαφέρει να δούμε τη στατικότητα όλων των κτιρίων, να δούμε πόσο ασφαλή είναι τα μέρη που πηγαίνουν τα παιδιά μας.

Γιατί να ψηφίσει ο δημότης Δάφνης – Υμηττού τον Νίκο Τσιλίφη;

Μετά από πολυετή συμμετοχή στα κοινά της πόλης που μεγάλωσα και αγαπώ, αλλά και μέσα από την άσκηση της Παιδιατρικής στη Δάφνη και τον Υμηττό από το 2008, γνωρίζω με βεβαιότητα τις ανάγκες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας για μια καλύτερη ζωή. Θεωρώ πως διαθέτω την ωριμότητα και την εμπειρία να ενώσω ανθρώπους και ιδέες, πως είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη της Διοίκησης της πόλης μας. Έχουμε δημιουργήσει, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, μια ισχυρή ομάδα από έμπειρους και επιτυχημένους συνεργάτες, από ανθρώπους των επιστημών, του αθλητισμού, των τεχνών και του μόχθου, αλλά και από ανθρώπους νέους, με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Ζητάμε τη στήριξη όλων για να ομορφύνουμε την πόλη μας. Να την κάνουμε σύγχρονη, καθαρή, ζωντανή και πιο πράσινη. Να την κάνουμε, όπως θα την ονειρευόμασταν αν είμασταν παιδιά!

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ